office wear

Zo draag je een volledig roze outfit naar het werk

In een roze outfit naar het werk?

Vrouwen en roze, het is en blijft een speciale band. Toch durven heel wat vrouwen geen roze kleding te dragen omdat ze vrezen niet au serieux te worden genomen en als tuttig en dom zouden worden bestempeld. Zeker in een zakelijke context wil je dat absoluut vermijden. Roze is echter ook de kleur van vrouwelijkheid en alle kwaliteiten die daarmee geassocieerd kunnen worden. Denk maar aan sensitiviteit, veelzijdigheid, sociaal, communicatief, betrokkenheid en bewust. Met deze eigenschappen kunnen vrouwen dan weer het verschil maken in de zakenwereld. Daarom geef ik je 5 tips waardoor je wel die roze outfit naar het werk kunt dragen.

Met deze 5 tips draag je een volledige roze outfit naar het werk

1. Een goede pasvorm

In het Engels noemen ze het tailored clothes. Naar het Nederlands vertaald betekent dat “op maat gemaakt”. Natuurlijk moet je niet al jouw kleding op maat laten maken, maar kies een pasvorm die perfect bij jouw lichaam past zodat het lijkt alsof het kledingstuk voor jouw op maat werd gemaakt. Dat geldt eigenlijk voor al jouw kleding. Wanneer kleding goed zit, zal het al direct beter ogen en je een professionele uitstraling geven. Ook wanneer dat kledingstuk een roze kleur heeft.

2. De juiste tint roze

Er zijn verschillende tinten roze, maar niet elke tint past daarom bij jou. Kies daarom voor een tint die past bij jou. Wil je op veilig spelen? Kies dan voor roosgoud, lichtroze of millennium roze.

3. Houd het simpel

Daar-is-ie-weer. Het blijft mijn ultieme mode slogan: less is more. Pas dit zeker toe wanneer je roze kleding draagt. Ga voor simpele, strakke, gesofisticeerde stuks. Vermijd ruffeltjes, glitters, strikjes en alle andere versieringen die afbreuk doen aan een volwassen look. Hoe eenvoudiger, hoe beter.

4. Strakke accessoires

Accessoires kunnen je outfit meer kracht geven. Ga daarom voor accessoires met strakke lijnen en hou deze ook zo eenvoudig mogelijk. Denk maar aan rechthoekige handtassen, ronde of vierkante zonnebrillen met een eenvoudige frame, een simpel horloge, enz.

In deze blog vind je ook nog verschillende tips voor een chique outfit met eenvoudige accessoires.

5. Hair on point

Je kan ook contrast creëren door een roze outfit te combineren met een meer messy hair look. Bijvoorbeeld weelderige krullen of een messy paardenstaart. Vermijd te perfecte staartjes en vlechtjes om het niet te meisjesachtig te maken.

 

Durf jij een volledig roze outfit naar het werk te dragen? Hoe zou jij het aanpakken?

Deel jouw outfits met @theambitiousbrune en #TABxOfficeWear.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *