office wear

What to wear to work

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Waarschijnlijk betekent dat voor velen het einde van een aantal weken vakantie en terug aan het werk. Daarnaast gaat het academiejaar ook bijna van start. Of misschien is september de maand waarin jij je werpt op een nieuwe carrière. Allemaal redenen om je business garderobe uit te breiden. Een aantal stuks vormen de basis van je business garderobe.

Een blouse

In een vorig artikel konden jullie al lezen dat ik enorm fan ben van een hemd (de vrouwelijke variant wordt eigenlijk blouse genoemd). Het is dan ook dé basis van onze business kledingkast.

Het voordeel van een blouse is dat je een eenvoudig model voor een goedkope prijs kunt kopen en er toch direct zakelijk uitziet. Ook al draag je het met een ripped jeans en sneakers. Combinaties zijn dan ook eindeloos. Met een geklede broek, een jeans, lange rok, korte rok, …

Een geklede broek of rok

Ik ben zo blij dat ik de laatste tijd meer en meer geklede broeken zie verschijnen op zelfs de kleinste webshops. Ik heb ze ondertussen al in verschillende modellen met verschillende prints. Natuurlijk is een effen model het gemakkelijkst te combineren. Durf toch af en toe eens te gaan voor een speciale print en draag er iets heel neutraal op zoals een zwarte top met zwarte blazer

Hetzelfde geldt voor de rok. Een kokerrok geeft je een heel sexy silhouet omdat het je taille benadrukt en de juiste vrouwelijke rondingen in de kijker zet. Draag er iets strak of iets losser in afhankelijk van waar jij je het comfortabelst mee voelt.

Ook hier kun je eindeloos combineren als je voor een neutraal model gaat.

Daarnaast kun je variëren in de lengte. Vergeet niet dat een langer model soms vrouwelijker is en meer aan de verbeelding overlaat dan een ultra kort model.


Een eenvoudige jurk

Waarschijnlijk is dit kledingstuk het grootste verschil tussen het business garderobe van een man en een vrouw.
Een eenvoudige jurk is een jurk met een effen kleur of een niet te opvallende print. Een klein mouwtje zorgt ervoor dat je het alle seizoenen kunt dragen. Geen te opvallend decolleté en een lengte tot net boven de knie is ideaal, nog steeds vrouwelijk en toch professioneel.
Je kunt de jurk op verschillende manieren aangepast aan het weer en de aangelegenheid
een upgrade geven. Een leuke zonnebril, een blazer, een trenchcoat, juwelen, hippe sjaaltjes, ….


Het Maatpak

Ik merk dat de meesten er niet van warmlopen maar een maatpak is echt wel vrouwelijk en sexy, ook volgens mannen. Daarnaast biedt het maatpak direct toegang tot 3 looks: het maatpak in zijn geheel, enkel de broer en enkel de vest. Perfect combineerbaar met het eerste en tweede basis stuk. Ga voor een simpel exemplaar zodat je het geheel kunt opfleuren met fellere kleuren en andere accessoires.

Welk kledingstuk hangt al in jouw business garderobe of welk ga jij je direct aanschaffen?
in samenwerking met Esprit
Shop hier de business looks


Eén reactie

  • Thomas Jansen

    Ben eigenlijk wel jaloers op al die combinaties die vrouwen kunnen maken. Voor de man is het toch echt een stuk beperkter en wordt vaak alleen een overhemd als "zakelijk" gezien helaas. Tenminste…. bij mijn werkgevers haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *