persoonlijk

The Ambitious Brune in Paris

Vrijdag 3 november vertrok ik, naar Parijs! 
Nooit eerder ben ik helemaal alleen vertrokken naar het buitenland. Frankrijk is op zich niet zo ver maar het vraagt al een zekere inspanning en planning om er feilloos te geraken.

Het was voor mij een mini-avontuur waarbij ik uit mijn comfort zone moest treden.
Natuurlijk wil ik later een drukke succesvolle girlboss zijn
die voor haar werk af en toe of vaker moet reizen. De ideale test
.

picture by Laurent Thouvenin

Why in Paris?

Eerst en vooral is het misschien interessant om te weten waarom ik naar Parijs ben getrokken. Ook al staat ondernemen op nummer 1, ik doe nog steeds modellenwerk o.a. voor The Ambitious Brune zelf maar ook voor opdrachtgevers en mijn agency Maison Model.

Mijn agency contacteerde me een tijdje geleden of ik interesse had om mee te lopen op 4 november op een modeshow in Parijs. Uiteraard is dat een droom van veel modellen en greep ik die kans meteen. Wonder boven wonder werd ik goed bevonden door de klant en de planning naar Parijs kon worden gestart.

Maison Model had een appartement gehuurd waar we met alle modellen samen konden verblijven. Zo moesten we zaterdag niet extreem vroeg vertrekken aangezien we al om 9u werden verwacht. Ook hadden we vrijdag dan een momentje om nog een fotoshoot te houden.

Op zaterdag was het dan zover, de modeshow. Nadat we waren gaan ontbijten in Parijs arriveerde we in het Four Season Hotel. Een prachtige locatie. Al snel konden we plaatsnemen in de make-up, werd ons haar gedaan, startte de repetitie en moesten we alle kleren doorpassen. Om 17u startte de show. De show duurde 3u lang wat toch wel wat vergt van je. Toch geeft het altijd enorm veel voldoening wanneer je telkens prachtig tot in de puntjes verzorgd op de catwalk kunt gaan.

De avond zelf keerde ik alweer huiswaarts.

Hoe geweldig de ervaring ook was, ik ben mezelf wel een aantal keer tegengekomen.
Daarom was het voor mij niet alleen een modeshow maar ook een goede leerschool.

Wat heb ik ervan geleerd?

Weet wat je waard bent

Uiteraard was ik niet het enige model in de show. Er waren nog een 16tal andere prachtige slanke modellen. Ik begon met iets te snel met iedereen te vergelijken en als snel sloeg de angst toe dat ik niet mooi, slank of goed genoeg was. Natuurlijk had ik nooit in Parijs gestaan als ik niet voldoende zou geweest zijn en als ik de foto´s achteraf zag, was ik echt wel trots op mezelf.

Ook in de zakenwereld kom je met veel mensen in contact die in jouw ogen misschien veel beter zijn dan jezelf.

Vergeet daarom nooit wat je waard bent. Je hebt je eigen capaciteiten en bent uniek op jouw manier. Sta er en laat anderen zien wat je waard bent.

Ambitieus zijn vraagt veel inspanningen en opofferingen. 

Ik heb moeten investeren om in Parijs een show te kunnen lopen. Ik heb in 2 dagen tijd 1u in de trein, 10u in een bus en 1,5 u in de auto moeten zitten. Ik heb op de bus moeten studeren want dat stapelt zich anders ook op. Ik ben vrijdagavond op tijd in mijn bed gekropen om fris te zijn op de modeshow in plaats van iets te gaan drinken. Zaterdag op zondag heb ik nog geen 2 uurtjes geslapen omdat slapen op een bus echt niet gemakkelijk is. Dan mag ik ten slotte ook niet de trainingen en meal prep vergeten als voorbereiding op de show.

Als je echt iets wilt moet je er veel voor over hebben. Is dat altijd gemakkelijk? Nee. Zal je het af en toe moeilijk hebben? Uiteraard. Is het het waard? Absoluut.
Alleen op die manier kom je er.

Vergeet natuurlijk niet rekening te houden met je gezondheid. Die gaat boven alles.

Elke wereld is hard dus blijf knokken 

Als denkt dat de modewereld hard is en daarom ervoor kiest om ondernemer te worden, moet ik je teleurstellen. Ook de business wereld is hard. Elk wereldje is hard en heeft veel concurrentie. Je zal dus echt hard moeten werken om de top te bereiken.
Elke dag zal je je moeten bewijzen, waar dan ook.

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *