office wear,  suit

Tijdloos kostuum met dat tikkeltje meer

Kostuums, ook voor vrouwen

Een kostuum is niet enkel voor mannen. Vrouwen staan er even goed mee zonder dat ze er mannelijk gaan uitzien.
Een kostuum staat een vrouw zelfs heel sexy.  Ik heb al gemerkt dat als ik op straat loop met een kostuum er meer gekeken wordt dan als ik een kort kleedje draag. Vroeger waren de kostuums echter niet aangepast aan het vrouwelijk lichaam en kregen vrouwen inderdaad een meer “mannelijk” uiterlijk. Gelukkig is het kostuum voor vrouwen in opmars. Vele winkels verkopen al mooie exemplaren in leuke kleuren, met toffe prints en die de vrouwelijke vormen accentueren. Daarom zet ik elke maand mijn favoriete kostuum in de kijker.

Tijdloos kostuum met toffe print

Het kostuum komt van Mango.
Mango heeft op zijn website een pagina waar je allemaal kantooroutfits vindt. Je vindt er dus ook alle kostuums die ze in de aanbieding hebben. Zo moet je niet steeds gaan kijken of er bij een blazer een bijhorende broek te vinden is en omgekeerd.
Het pak van deze maand is een grijs exemplaar (op de website aangeduid als “donkermarine”) met een pied-de-poule print.  De print zorgt ervoor dat het geen gewoon saai grijs pak wordt en een chique maar toch speelse uitstraling krijgt. Naast grijs komen ook de kleuren wit, lichtblauw en zwart er in voor. Dat maakt het interessant. Door die verschillende kleuren kun je er zowel een witte, lichtblauwe als zwarte blouse op dragen. Zo krijg je meer variatie. Ook kan je het op die manier gemakkelijker aanpassen aan de verschillende seizoenen. De stof is wel wat dikker waardoor het kostuum minder geschikt is bij hele hoge temperaturen.

Het kostuum is gemaakt van zeer degelijke materialen en de afwerking is verfijnd. De blazer is mooi gevoerd en er zijn schoudervullingen voorzien. Een minpuntje zijn de valse zakken in de blazer. De broek heeft wel leuke steekzakken. De broek heeft een comfortabele fit waardoor ze ideaal zit voor een hele dag op kantoor. De blazer zorgt op haar beurt voor een mooie accentuering van de taille.

Het kostuum heeft een redelijke prijs en zeker omdat je het veel kan dragen. De vest apart is heel leuk op een zwarte skinny jeans en de broek kun je perfect dragen met een gewoon simpel t-shirt om zo een meer casual look te creëren. Ook kun je het gewoon in de wasmachine steken en moet je niet speciaal naar de droogkuis.
Dit kostuum was een zeer goede aankoop waar ik nog heel veel geniet van ga hebben. Niet alleen in zijn geheel maar ook de stukken apart vormen een grote bijdrage voor mijn garderobe.
Wat vind jij er van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *