office wear,  suit

Striped fresh suit | het kostuum voor in de zomer

Een kostuum in de zomer?

Het zijn warme dagen en dan is een kostuum niet altijd de leukste kledingkeuze.
Toch spelen heel veel winkels in op de suit trend en vind je mooie alternatieven voor in de zomer. Zo vond ik een kostuum met een voldoende professionele uitstraling en toch geschikt tijdens de warme zomerdagen.

Dit kostuum is een zomerse variant van het traditionele pak. De kleuren en strepen behouden de professionele uitstraling waardoor het zeker in een zakelijke context kan gedragen worden. Natuurlijk zal het niet geschikt zijn voor elke aangelegenheid en zal niet in elke bedrijf als kantoor outfit kunnen gedragen worden. Deze outfit valt meer onder de dress code business casual. Afhankelijk van de sector waarin je werkt, zal je het meer of minder kunnen dragen. Ga altijd eerst na welke dress code geldt in het bedrijf waar je werkt.Een zomers kostuum

Ben je jouw eigen baas? Dan is dit de perfecte outfit als je een zekere professionaliteit wilt aanhouden op warme dagen tijdens meetings en naar jouw klanten en werknemers toe.

Het pakje heeft een neutraal kleurenpalet. Daardoor kun je de blazer in vele ander outfits verwerken.  Ik draag de blazer bijvoorbeeld ook veel op jeans met een witte blouse of T-shirt onder. Een paar mooie hakken eronder en je hebt een hele nieuwe kantoor outfit. Combineer de blazer met een geklede broek en je outfit wordt voor meerdere aangelegenheden geschikt. De short kun je dan weer gebruiken in het weekend.  Bovendien kun je het dankzij de neutrale kleuren ook in elk seizoen dragen.
Een kostuum met meerdere opties

 

Zou jij gaan voor een zomers kostuum? Waarvoor zou jij het dragen, voor naar kantoor of voor iets anders?

Foto´s met dank aan Pictostijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *