ondernemer,  vrouwelijke ondernemers

SOMM, een wijnbar die je moet beleven

Ontdek SOMM, de nieuwe wijnbar in Gent

Gent is weer een pareltje rijker met SOMM. Een gezellige wijnbar en bistro waar je ontvangen wordt door de beste gastvrouw die je kan wensen.  Iedereen is er welkom. Of je nu een echte wijnkenner bent of gewoon gezellig een wijntje wilt komen drinken met een lekker hapje, Marina heeft voor ieder wat wils op haar zorgvuldig samengestelde wijnkaart.
 
 

De stap naar volledig ondernemerschap

Marina startte haar carrière als project manager maar besloot dit jaar volledig voor haar passie te gaan.

Een project manager die een wijnbar start, een ongewone carrière switch?
Voor Marina niet. Ze vindt het zelfs het voordeel dat ze nooit in de horeca sector heeft gewerkt.

“Als project manager was ik het gewoon om doelstellingen te stellen en behalen. Nu ik een wijnbar heb, speelt dat in mijn voordeel. Ik bekijk mijn zaak op een heel andere manier dan iemand die altijd in de horeca heeft gestaan. SOMM is nog maar net geopend maar ik denk al aan de next step. Hoe nemen ze het financieel aan, hoe plannen we, wat is de volgende uitdaging voor SOMM, …
Bovendien heb ik al een heel netwerk opgebouwd dankzij mijn vorige carrière. Heel veel mensen uit mijn netwerk komen naar hier.”

Hoe is de stap nu gezet naar het openen van een wijnbar?
Marina is aan de wijnuniversiteit van Suze La Rousse in Frankrijk afgestudeerd als Sommelier Conseil en volgde vorig jaar de opleiding Master Sommelier.

Vorig jaar in december hakte ze de knoop door en besloot ze vanaf januari volledig zelfstandig te worden en voor haar passie te gaan.

Zo gezegd, zo gedaan en ze ging op zoek naar een pand. Het pand in de Steendam was liefde op het eerste gezicht.  De buurt is anders dan de andere Gentse straten. Het is een gezellige buurt met een leuke sfeer.

Maar Marina, de Steendam heeft al 2 wijnbars?

“We hebben elk een andere specialiteit en expertise en vullen elkaar daardoor goed aan. Bovendien heeft het als voordeel dat het al een zeker publiek aantrekt met interesse voor wijn.”

 

Is wijn een nieuwe trend?

Vroeger gingen mensen naar een deftig restaurant om een goed glas wijn te kunnen drinken. De drempel is de dag van vandaag lager geworden. Het concept van ergens een wijntje gaan drinken en daarbij iets eten is meer ingeburgerd.

Dat concept staat ook centraal bij SOMM. Bij SOMM kun je binnenstappen, een lekker glaasje wijn drinken en genieten van een daarbij passend gerechtje. Je kan natuurlijk ook komen genieten van een heerlijke gezonde maaltijd en je daarbij laten begeleiden in bijpassend wijntje. Food & Wine gaan hand in hand bij SOMM.

Het leuke aan SOMM is dat Marina het ook laagdrempelig wilt houden, zowel qua prijsklasse als type wijnen. Er is voor iedereen iets. Voor jonge mensen, mensen die het gezellig samen drinken belangrijker vinden dan de wijn op zich, wijnliefhebbers, wijnkenners, … Er is voor iedereen een lekkere wijn aangepast aan zijn wensen en budget met nog steeds de garantie van topkwaliteit.

Food Sharing

Ben jij ook iemand die het liefst alles op de kaart wilt proeven? Bij SOMM staat food sharing centraal. Alle gerechten kun je als hoofdgerecht verkrijgen maar ook als voorgerecht en in tapas vorm. Je kan dus gerust iets bestellen, delen en daarna nog iets anders bestellen.

De gerechten worden ook zo gepresenteerd dat ze perfect te sharen zijn.

Marina serveert alleen gerechten die ze zelf heeft geproefd en volledig achterstaat. Alles wat op het bord ligt, wordt bovendien zelf gemaakt. Alle pesto’s, sauzen, ingelegde groenten, … Het vlees wordt ook elke dag vers gehaald. Zo wordt de burrata bijvoorbeeld elke dag vers gemaakt door twee Italianen uit Gent.  Ook zijn de gerechten samengesteld van seizoensgebonden kwaliteitsproducten.

SOMM als belevenis

SOMM biedt niet alleen lekkere wijn en eten maar ook belevenissen.

Zo kun je elke laatste donderdag van de maand genieten van het concept “Wijn en Illusie”.
Een goochelaar van de Gentse vereniging de Magische Cirkel Gent komt er tafelgoochelen. Je ziet als van dichtbij gebeuren en wordt toch ondergedompeld is de magisch en onbegrijpelijke wereld van magie. Dit in combinatie met een lekker glas wijn. Voor 19 euro inclusief een glas wijn heb je het ideale ontspanningsmoment.

Hou je er ook zo van om op zondag wat langer te slapen en daarna te genieten van een uitgebreid ontbijt? Elke zondag kun je gaan brunchen bij SOMM, natuurlijk met een heerlijk glaasje wijn of champagne erbij.

Wil je zelf helemaal ondergedompeld worden in de wondere wereld van wijnen?
Aarzel dan niet om de masterclasses en trainingen te volgen die Marina aanbiedt.

Ik kan nog veel meer schrijven over SOMM maar eigenlijk kan ik je maar 1 ding aanraden, ga er langs en beleef SOMM.

SOMM bevindt zich in Steendam 39, 9000 Gent.
Meer informatie vind je op https://somm.gent/
En hou zeker de facebookpagina in de gaten om op de hoogte te zijn van alle events.

Eén reactie

  • Claudia S.

    Ben ook al eens gaan brunchen bij SOMM, en was héél tevreden. Supervriendelijke ontvangen geweest en alles was heel lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Misschien eens samen!? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *