ondernemen,  persoonlijk

Samenwerkend naar de top

If you see me less, I´m doing more

Het is eventjes geleden dat er nog een blog online is gekomen.
En wel om bovenstaande reden.
Persoonlijke goede voornemens maak ik niet. Op professioneel vlak daarentegen wel.
Achter de schermen ben ik elke dag bezig met The Ambitious Brune. 

Keep asking yourself, how can I do better? 
Ik wil met The Ambitious Brune meer zijn dan een gewone blog.
Stapje voor stapje wil ik groeien. Ik wil dat doen door bepaalde waardes in acht te nemen.
Daarom wil ik het in deze blog hebben over samenwerken

Concurrentie

Concurrentie is overal en dat schrikt veel potentiële ondernemers af om voluit voor hun dromen te gaan. Eerlijk gezegd, mij ook. De markt lijkt verzadigd, er is altijd wel iemand beter dan jij en het gat in de markt wordt maar niet gevonden. Frustrerend! 

Toch kan het anders!

Ja? Natuurlijk! 
Wat zijn problemen die je vaak ondervindt bij het opstarten? Je kan bepaalde dingen niet, je hebt geen kennis van specifieke onderwerpen, je publiek is niet zo breed, je hebt niet de juiste contacten, …
Er zal altijd wel iets zijn dat je niet kan of niet hebt.
De oplossing? Dure opleidingen, beroep doen op experts, … kort gezegd veel geld uitgeven voor iets wat veel gemakkelijker kan.
Dé oplossing is namelijk samenwerken! 

Samenwerken, the key to succes? 

Ik zeg er volmondig ja op! 
Door samen te werken kun je krachten bundelen en samen de top behalen. 
Jij kan iets wat iemand anders niet kan en vice versa.

Het zijn de uitzonderingen die alleen naar de top geraken en ik weet hoe graag jij die top ook wilt behalen. Door samen te werken kun je veel sneller, efficiënter en met minder verspilling van middelen er geraken.

Ambitieus zijn is niet egoïstisch je eigen ding doen en anderen het leven moeilijk maken omdat je hen het succes niet gunt. Ambitie gaat niet gepaard met jaloezie. 
Ambitieus zijn is je sterktes en zwaktes kennen en die optimaal gebruiken en laten ondersteunen. 

Lets work together!

Die boodschap wil ik met The Ambitious Brune brengen. 
Help elkaar en ondersteun elkaar in het ondernemerschap. 
Ga samenwerken in plaats van elkaar te beconcurreren. 
Zo ken ik 2 onderneemsters in de mode uit Gent die vaak samen fotoshoots en pop-up events organiseren. Je hebt een ruimer aanbod, beide hebben een klantenbestand die gerust bij meerdere ondernemers kunnen kopen, de kosten kunnen gedeeld worden, het werk kan verdeeld worden en je kunt je nog eens geweldig amuseren. 
Ik heb onlangs een onderneemster uit de nood kunnen helpen door een mede-model aan te prijzen. Het model kwam zelfs in de krant, terwijl ik al meerdere keren had meegelopen. Jaloers? Nee! Want een maand nadien stond ze klaar om me uit de nood te helpen bij een ander event. 


Alone we can do so little, together we can do so much!! 


6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *