kantoor,  ondernemer

Plokko Design voor een interieur met een twist

Met Plokko desings geef je je interieur of kantoor een nieuwe twist

Mist jouw interieur of kantoor iets of wil je het een nieuwe boost geven? Ga dan voor Plokko, een maak-het-zelf design. Met 3D-printers worden kasten, lampen en wanddecoratie gemaakt.  Hoe het idee ontstaan is en wat je allemaal (nog) van Plokko mag verwachten lees je hier.

Hoe is het idee van Plokko design ontstaan?

Plokko is ontstaan rond de periode van kerst in 2014. Albert Barth had 3 printers geleend van de Stadkamer in Zwolle om er les mee te gaan geven. Albert werd nieuwsgierig en nam de 3D-printers mee naar zijn mancave. In de mancave begon Albert met ontwerpen en printen. Ambitieus als Albert is, wou hij een meubelstuk maken. Al snel had hij een paar connectoren gemaakt, stokjes erbij en klikken maar. Zo is Plokko ontstaan.

Het was een echte uitdaging om het 3D printen goed onder controle te krijgen. Met 1 printer is dat nog te doen maar met 25 printers is dat al wat lastiger. Sinds een tijdje zijn ze wel enorm geëvolueerd en printen ze niet alleen hun eigen Plokko´s maar ook allerlei andere producten.

Daarnaast was het een uitdaging om Plokko goed bekend te maken. Dat gaat ook de goede kant op. Steeds meer mensen kennen het merk en veel winkels tonen interesse. Plokko is aan het groeien!

De Plokko designs

Ondertussen is hun gamma aan design als heel uitgebreid. Hun allereerste product was de Hexagon lamp. Een product waar ze nog steeds heel trots op is. Terecht!

Hun huidige favoriet is de 3D neushoorn. Die wil je gewoon hebben als je hem in real life ziet.
Ook het modulaire kastensysteem is een prachtexemplaar. Je ontwerpt je eigen kast en kunt hem zo weer veranderen. Ook handig bij het verhuizen.

Naast wanddecoratie, kasten en lampen wil ze met nog verschillende andere producten op de markt komen.  Denk maar aan een tv-meubel gemaakt zoals het modulaire kastensysteem. En dan een mooie grote TV erop. Zoiets zou ik wel in mijn huis willen.

Duurzaamheid en toekomstmuziek

Voor Plokko is duurzaamheid heel belangrijk.

¨Ik vind dat ik als fabrikant van designmeubels het voortouw moet nemen in duurzaamheid. De verantwoordelijkheid van duurzaamheid kan je niet leggen bij de consument. Persoonlijk hoop ik dat ik hierdoor mijn stukje kan bijdragen aan een duurzamere en schonere wereld. Een wereld waar we nog vele eeuwen op kunnen leven”

Plokko heeft ook grote toekomstdromen. Het liefst willen ze uitgroeien tot een merk met een wereldwijde afzet. Toch hopen ze vooral binnen dit en 5 jaar een grote community te hebben opgebouwd van allemaal Plokko liefhebbers.

Een andere droom is dat ze naast Plokko designs het maak-het-zelf materiaal kunnen leveren aan ontwerpers over de hele wereld die er dan gebruik van maken in hun ontwerpen. Die dan weer kunnen delen en verkopen via de website zou fantastisch zijn.

Plokko droomt groot en willen andere ondernemers dan ook de boodschap meegeven dat ze lef moeten hebben en er helemaal voor moeten gaan. Niet alles is op voorhand te voorspellen. Succes komt door slim te zijn en regelmatig hard te werken.

 

Wil jij ook een pareltje in huis halen en op die manier een uniek interieur creëren met een leuk design?
Neem dan snel een kijkje via de website en ga op zoek naar het design dat bij jou past. Welk design is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *