office wear

Office wear on a budget

Office wear. In sommige bedrijven gelden kledingcodes. Andere bedrijven hanteren dat niet maar verwachten toch een zeker voorkomen. Als je jouw eigen bedrijf runt, wil je ook een zekere professionele uitstraling hebben die past bij de zaak.
Daarom is het belangrijk om je kleding aan te passen voor het werk.

Alleen, heeft niet iedereen het budget om meerdere garderobes aan te leggen.

In deze blog geef ik je tips hoe je office wear on a budget kunt aanschaffen.

 
 

Office wear on a budget

Studies hebben aangetoond dat je 5% van wat je verdient per jaar of per maand kan uitgeven aan kleding. Verdien je bijvoorbeeld 1800 euro netto per maand dan mag je 90 euro per maand of 1080 euro per jaar investeren in kleding. Natuurlijk is dit percentage niet bindend maar het zet wel aan tot nadenken. Voor de ene persoon zal dit bedrag hoog zijn en een ander geraakt al in paniek. Probeer daarom eens bij te houden hoeveel je effectief op maandbasis uitgeeft aan kleding. In bepaalde periodes zal dat uiteraard meer zijn zoals rond de feestdagen en tijdens de solden. Daarna kun je nagaan of je echt niet te veel uitgeeft en waar je eventueel kunt besparen. Misschien kun je wel bepaalde kleding verkopen, kun je beter de komende tijd investeren in een paar mooie basics om al die speciale stuks mee te combineren of kun je de winkelstraten gewoon beter even vermijden.
Ook kun je je office wear eens onder de loep nemen. Heb je in je kledingkast wel geschikte kleding voor het werk? Kun je voldoende variëren?
Hier volgen wat tips om op een budget vriendelijke manier je office wear uit te breiden zodat je toch voldoende kunt combineren, variëren en er fashionable uit kunt zien.

3 tips voor office wear on a budget

Tijdloze stuks en combineren

Investeer in mooie basics die geschikt zijn voor tijdens het werk. Denk maar aan een mooie blazer, een geklede broek, een paar blousjes in een effen kleur, een goede stevige elegante hak, …
Koop bovendien stuks die je met veel andere stuks kunt combineren. Ook met stuks die je niet zou dragen voor het werk. Bijvoorbeeld een mooie blazer of een geklede broek. Een blouse met een uitgesproken print kan met een geklede broek gedowngrade worden waardoor het wel geschikt wordt voor werk.
Je kunt ook de tijdloze stuks waarin je investeert en die jaren meegaan, combineren met stuks aangepast aan de huidige trends. De tijdloze stuks zijn ook niet seizoensgebonden. Zo moet je niet elk jaar en elk seizoen een volledig nieuw garderobe aanleggen.

Organiseer je kast

Zorg ervoor dat je kast georganiseerd is. Zo weet je welke stuks je hebt en welke combinaties je kan maken. Je kan dan veel doelgerichter gaan shoppen en je vermijdt op die manier dubbele aankopen.
Neem ook leuke foto´s van je combinaties en bewaar die op je telefoon of print ze af en stop ze in een leuke map. Je kan dan later kijken welke combinaties je al geprobeerd hebt. Je kan ze gebruiken wanneer je geen inspiratie hebt. Bovendien kun je ook vermijden dat je te snel achter elkaar dezelfde outfit draagt. Zelfs door maar een klein detail te veranderen, kun je al een hele nieuwe outfit creëren. Leg de mouwen van je blouse bijvoorbeeld eens om en werk af met juwelen.

Spendeer je geld juist

Spendeer je geld niet te veel aan honderden accessoires. Niemand zal kijken naar welke ketting je vandaag draagt. Investeer in een tijdloos stuk zoals een mooi horloge of een designer bag.
Gebruik het overige geld voor echte kledingstuks.  Je moet natuurlijk ook niet eindeloos basics gaan inslaan omdat ze basic zijn. Je hebt geen 10 witte hemden nodig. Af en toe investeren in een duurder stuk is dus zeker aan te raden. Die kun je dan weer combineren met een goedkopere basic om zo je outfit te upgraden.
 
Kijk ook niet enkel en alleen naar de prijs. Het is niet omdat iets goedkoop is dat het een goede aankoop is. Ga voor prijs-kwaliteit. Je kan honderden shirts kopen omdat ze maar een paar euro kosten maar als ze dan direct kapot zijn na het eenmaal te dragen, ben je ook veel geld kwijt en investeer je beter in een duurder shirt dat duurzamer is. Bovendien staat een hoge prijs ook niet garant voor een uitstekende kwaliteit. Sommige dure stuks steek je 1 keer in de wasmachine en zijn al helemaal vervormd. Wees dus kritisch bij je aankopen en ga voor stuks die meerdere jaren kunnen meegaan.
 
Geef jij veel uit aan kleding of office wear? Heb jij nog leuke tips? 
Laat het weten in de reacties! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *