beauty,  ondernemen

Netwerken via social media

Het belang van netwerken

Netwerken is zo belangrijk. Je verwerft er naambekendheid mee, het biedt je nieuwe klanten en nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan.
In deze blog bespreek ik mijn favoriete social media kanalen om te netwerken en vertel ik je hoe je ze kunt inschakelen om je netwerk uit te breiden en te behouden.

 

Netwerken via social media

Netwerken doe je voornamelijk face to face, althans dat vind ik de leukste manier. Social media gebruik ik graag om mijn netwerk te onderhouden en via mensen die ik persoonlijk ontmoet heb, mijn netwerk uit te breiden via social media.

LinkedIn voor een puur zakelijk netwerk

LinkedIn is dé app om je zakelijk netwerk mee uit te breiden. Via je Linkedin profiel zien mensen direct waar je je op zakelijk vlak allemaal mee bezig houdt. Zorgt dus voor een goed gevuld profiel. Via Linkedin kun je in contact komen met klanten of opdrachtgevers. Linkedin heeft als voordeel dat je niet alleen met je eigen netwerk in contact kunt komen maar ook met het netwerk van je netwerk, de zogenaamde tweede graad.

Gebruik deze app dan ook enkel om je zakelijk te profileren en post er niks anders op dat niet werkgerelateerd is.

Het duurt even voor je er goed mee overweg kan maar onderschat de kracht er niet van en steek zeker wat energie in dit social media lokaal. Ik ben er zelf ook nog niet zo lang mee bezig. Als tip kan ik je wel al meegeven dat je het best direct mensen toevoegt waarmee je recent in contact bent geweest. Heb je bijvoorbeeld een evenement gehad? Voeg dan de mensen toe via Linkedin waarmee je die avond in contact bent gekomen en interessant kunnen zijn naar de toekomst toe. Zelfs als zij niet 100% in lijn liggen met je ideale klant kun je ze alsnog toevoegen aangezien zij misschien wel jouw ideale klant in hun netwerk hebben. Zo gaat de bal aan het rollen.

Instagram om je netwerk te onderhouden.

Instagram is een heel belangrijk medium geworden en valt echt niet te onderschatten. Ook hier geldt hetzelfde als bij Linkedin, voeg mensen toe waarmee je recent in contact bent gekomen.

Instagram is daarnaast vooral een handig social media kanaal om je netwerk te onderhouden. Dankzij Instagram zie je waar je netwerk zich mee bezig houdt, zowel op zakelijk als op privé vlak. Zo kun je toch een zekere band creëren met je netwerk en het schept mogelijkheden voor latere gesprekken als jullie elkaar nog eens tegenkomen. Zo heb je direct een paar gespreksonderwerpen en moet het niet alleen rond zaken draaien. Reageer dus gerust eens op een nieuwe foto. Ook instastories zijn heel leuk om te reageren. Hou je dus zeker niet in en vraag gerust eens naar het evenement waar je die leuke storie over zag verschijnen of reageer op een uitbreiding van een nieuwe collectie. Ongetwijfeld zal aan de andere kant hetzelfde gebeuren en krijg je een leuke interactie. #empowerment

Hou je netwerk zelf op de hoogte

Deze laatste tip is een meer algemene tip. Hou je social media up to date en hou je netwerk ook zelf op de hoogte. Welk social media kanaal je daarvoor gebruikt bepaal je zelf. Vind je het moeilijk om verschillende kanalen te onderhouden? Kies dan voor 1, maximum 2 kanalen waar je je volop op focust. Maak die keuze wel beredeneerd. Zit je doelpubliek vooral op Facebook? Kies dan niet voor Instagram.

Vergeet je vaak te posten of vind je het moeilijk om er elke dag aan te denken? Hou je er dan een 3tal keer per maand goed mee bezig en plan alles op voorhand in. Er zijn voldoende apps, al dan niet gratis, om je daar mee te helpen.

Ook een leuke manier om je netwerk kennis te geven van nieuwigheden in je bedrijf is door gebruik te maken van een maandelijkse nieuwsbrief. The Ambitious Brune is er alleszins al aan het werken 😉

 

 

Hoe pak jij netwerken via social media aan en wat is jou favoriete kanaal?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *