office wear

Met een dierenprint naar het werk?

Dierenprints zijn dé trend van het najaar. Is de dierenprint echter wel geschikt om te dragen naar het werk? Ja, mits de juist styling natuurlijk. Een dierenprint kan al snel een verkeerde indruk opwekken, zeker wanneer je het in een zakelijke context wilt dragen. Een goede styling is dus een must wanneer je een chique en professionele uitstraling wilt behouden.

Zo draag je een dierenprint naar het werk

Eigenlijk zijn er maar 2 regeltjes die je in je achterhoofd moet houden bij het samenstellen van je werk outfit wanneer je een dierenprint wilt gebruiken: hou je het simpel en combineer met de juiste kleuren.

1. Houd het simpel

Hou je office outfit zo basic en minimalistisch mogelijk. Een dierenprint is al een echte eye catcher waardoor je de rest beter sober houdt. Kies voor een blouse in een dierenprint, een blazer, een handtas of een schoen. Ga niet voor schoenen én een blazer én een handtas én oorbellen in een dierenprint. Ook hier geldt weer mijn favoriete regel: Less is more! 

2. Combineer met de juiste kleuren

Kijk welke neutrale kleuren er verwerkt zitten in de print en probeer in die kleuren je outfit verder op te bouwen. In een luipaardprint bijvoorbeeld komen meestal de kleuren zwart en donkerbruin terug. Wanneer je een blouse kiest in luipaardprint, kun je die het best combineren met een zwarte kostuumbroek, een paar klassieke zwarte of bruine pumps en een mooie zwarte of bruine designer handtas. Zo blijft de hele outfit mooi in balans. Je behoudt de professionele uitstraling maar volgt toch mooi de allernieuwste trends. Win win situatie.

Andere kleuren die er goed samengaan zijn blauw, groen, bordeaux en brons. Ga wel voor de diepe en rijke varianten op deze kleuren om een chique uitstraling te behouden.

Probeer het eerst eens uit

Vind je het toch een beetje eng een outfit met dierenprint naar het werk te dragen? Je hebt bijvoorbeeld schrik van de reacties van je baas en/of collega´s. Probeer de outfit dan eerst eens uit wanneer je met vrienden of familie afspreekt en wacht hun reactie af. Wanneer zij al opmerkingen geven dat de outfit er wat over is, dan draag je hem het best niet naar het werk. Zijn de reacties daarentegen positief of komen er niet echt reacties op, vraag dan eens naar hun mening over de outfit in een zakelijke context. Ongetwijfeld haal je er interessante informatie uit.

Zijn er geen aangelegenheden waarop je de outfit kunt testen? Begin dan met kleine accessoires in dierenprint in je outfit te verwerken. Een leuke handtas in dierenprint, oorbellen, een sjaaltje of pumps. Als daar geen (negatieve) reactie op komt, kun je al eens een blouse proberen of een geklede broek in dierenprint. Zolang je de bovenstaande regels hanteert en je uiteraard de dress code van je werk volgt, zal dat in principe geen problemen met zich meebrengen.

 

 

Heb jij al een dierenprint naar het werk geprobeerd? Wat waren de reacties?

Ik ben heel benieuwd naar jullie outfits. Je kan ze delen via de hashtag #TABxOfficeWear of door mij te taggen @theambitiousbrune

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *