ondernemer,  vrouwelijke ondernemers

Lilly´s Dresses:

Lilly´s Dresses, vrolijke jurkjes met een pasvorm die elk vrouwelijk silhouet eer aan doen, unieke details met een speelse toets en leuke patronen.

Achter Lilly´s Dresses schuilen dan 2 zussen die vastberaden zijn om de modewereld te veroveren. Maar is als familie samen ondernemen een vloek of een zegen?
The Ambitious Brune sprak met Delphine en Roseline van Lilly´s Dresses en zocht het uit.

Jullie zijn als zussen het avontuur van een onderneming aangegaan. Was het direct een gemeenschappelijke interesse of eerder het idee van een van beide?

Delpine: Het ondernemerschap is altijd meer mijn ding geweest. Roseline is de creatieve van ons twee. Zij heeft echt een gevoel voor mode. Het is omdat we samen de perfecte match vormen dat we een onderneming gestart zijn.

Wat vinden jullie het leukste aan een eigen onderneming starten?

Roseline: Echt alles spreekt ons aan eigenlijk. Het hele proces doorlopen, de veelzijdigheid, de variatie, de opstart, … tot de dagdagelijkse problemen. Ook volledig zelf beslissingen kunnen nemen vinden we geweldig. We vinden het dan ook geen probleem om de gevolgen ervan te moeten dragen, ongeacht of die positief of negatief zijn.

Hoe is het om samen te werken als zussen? Zijn er voor- en nadelen?
Delphine: Het grote voordeel is dat we elkaar door en door kennen. Soms is er maar een half woord nodig om te weten wat de ander bedoelt. We hebben heel dichtbij een klankbord en weerwoord.

Roseline: Bij een uiteenlopende mening kan het soms wel wat moeilijker zijn. Daarom hebben we afgesproken dat Delphine de financiële kant beslist en ik de knoop doorhak wanneer het met de creatieve kant te maken heeft. Op die manier is er toch een duidelijke afbakening.

Welk advies zouden jullie geven aan familieleden die samen een onderneming willen starten? 

Roseline: Maak vooral duidelijke afspraken vooraleer je van start gaat. Natuurlijk is ondernemen een leerproces. Er zullen foute of minder goede beslissingen genomen worden maar daarom moeten die nog geen aanleiding geven tot discussie. Leer ervan en doe het de volgende keer beter.

Vrouwen onder elkaar, het ondernemerslandschap is vaak nogal gericht op mannen. Hebben jullie het gevoel dat je je als vrouw meer moet bewijzen ten opzichte van de mannelijke 
ondernemers? 

Delphine: Wij hebben meer het gevoel dat leeftijd meer speelt dan geslacht. Omdat je jonger bent moet je je meer bewijzen. Nochtans heb je ook als jong persoon voldoende kwaliteiten om het te maken als ondernemer.

Wat is jullie ´ultieme advies´ aan startende vrouwelijke ondernemers?
Samen: vallen, opstaan en vooral doorzetten!

Ook starten in de modewereld is niet eenvoudig. Het is een harde wereld. Hoe proberen jullie zich te onderscheiden? 
Roseline: Wij willen ons onderscheiden met creatieve kleedjes. Lilly´s Dresses staat en valt met de kleedjes. Daarnaast hechten we enorm veel belang aan goede kwaliteit, verhouding prijs-kwaliteit, de juiste trend, de goede kleur en een goede pasvorm.

Voel je de concurrentie, druk van de modewereld om steeds voor te zijn op de trens of hoe pakken jullie dat aan?
Delphine: Het is moeilijk om naambekendheid te verwerven. Op dit moment zijn we nog vrij onbekend. Grote marketingconcepten kunnen we nog niet opzetten gezien het financiele aspect. We zijn nog volop op zoek naar de juiste marketingstrategie.

Roseline: Elk jaar worden er 2 collecties verwacht, een zomer- en wintercollectie, waarbij er maar enkele maanden aan marketing en verkoop kan worden besteed. In de modewereld evolueert alles heel snel.

Om af te sluiten, wat willen jullie in de toekomst nog bereiken?
Delphine: Vooral veel winkeliers overtuigen om onze collectie aan te kopen!

Roseline: En bij de consumenten willen we bereiken dat als ze een kleedje zoeken direct aan Lilly´s Dresses denken!

Neem een kijkje op de website voor de verschillende verkooppunten

locatie met dank aan Bistrot Ma Tu VU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *