kantoor,  kantoorverlichting

Kantoorverlichting, een belangrijk aspect bij het inrichten van je kantoor.

De kantoorverlichting moet niet alleen passen bij het interieur maar bovendien ook praktisch zijn. Daarnaast wil je ook geen fortuin kwijt zijn aan je verlichting, wil je achteraf niet verschieten van het verbruik en hou je het liefst zoveel mogelijk rekening met het milieu. Daarom geef ik je in samenwerking met Lampen24 een aantal tips waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van je kantoorverlichting.

5 tips voor de perfecte kantoorverlichting

1/ Natuurlijk licht

Zorg eerst en vooral voor voldoende natuurlijk licht in je kantoor. Natuurlijk licht zorgt voor een betere concentratie en een hogere productiviteit. In sommige branches is natuurlijk licht zelfs belangrijk om een waardheidsgetrouwer beeld te krijgen van bepaalde producten. Denk maar aan ontwerpers, architecten, enz. Zorg er dus voor dat je kantoorverlichting het natuurlijk licht ondersteunt en niet andersom.

2/ Voldoende lichtsterkte

Zoals ik al zei moet kantoorverlichting het natuurlijk licht ondersteunen. Vaak zal dit ook nodig zijn gezien de lange dagen die we op kantoor doorbrengen, en dan vooral in de winter. Zorg er dus voor dat je verlichting voldoende lichtsterkte heeft om de werkplek goed te verlichten. Een te lage lichtsterkte zal na verloop van tijd oncomfortabel beginnen aanvoelen, vooral voor je ogen.

Om je een idee te geven, moet je voor bureauwerk en vergaderzalen minstens 500 Lux rekenen voor een ideale verlichting. De waarde Lux geeft aan hoeveel licht op een bepaalde oppervlakte terecht komt. Hou daar dus rekening mee bij het bestellen van je kantoorverlichting.

3/ De juiste kleurtemperatuur

Kantoorverlichting is helemaal anders dan verlichting voor je woning. In je woning wil je met behulp van licht een gezellige, warme sfeer creëren. In een kantoor wil je natuurlijk ook de gezelligheid er in houden, maar in de eerste plaats moet er op kantoor gepresteerd worden. Ruil dus het warme gelige licht in voor een neutraal tot koel wit licht. Het is misschien iets minder gezellig maar bevordert wel de productiviteit.

4/ Strategische plaatsing

Je wilt met je kantoorverlichting zoveel mogelijk kantooroppervlakte belichten. Zorg er dus voor dat je je kantoorverlichting zo strategisch mogelijk plaats om zoveel mogelijk oppervlakte te belichtingen. Zoals eerder gezegd moet efficiëntie en productiviteit primeren. Probeer zoveel mogelijk schaduwen te vermijden en de werkplek zo egaal mogelijk te verlichten. TL-lampen worden het meest gebruikt in kantoren, al kan ik begrijpen dat je liever iets moderner en hipper kiest. Lampen24.be heeft hele leuke modellen die zowel praktisch al modern zijn.  Deze krachtige LED pendellamp met 3 ringen vind ik bijvoorbeeld een echte must have voor op kantoor.

5/ Aangepast aan je interieur

Kantoorverlichting heeft vooral functionele doeleinden. Maar laten we eerlijk zijn, kantoorverlichting kan ook gewoon heel mooi zijn en een extra boost geven aan het interieur. Laat je daarom gerust een beetje verleiden door alle mooie modellen die op de markt beschikbaar zijn. Probeer wel altijd voor een combinatie van een mooi design met een praktisch gebruik te gaan. Hou je hoofdverlichting, zoals aan het plafond, hoofdzakelijk praktisch en vul aan met leuke design lampen om je interieur een boost geven.

 

Ben jij bij de keuze van je kantoorverlichting voor praktisch gegaan of heb je je toch laten verleiden door alle mooie modellen op de markt voor je kantoorverlichting?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *