ambitie,  persoonlijk

Je kan niet altijd ambitieus zijn.

Ik vind mezelf een ambitieus persoon. Maar toen ik met een vriendin aan het bijpraten was, opende ze mijn ogen.
Ze zei tegen me dat er veel mensen niet de persoon achter de sterke Ambitious Brune kennen. En dat klopt.

Je kan niet altijd ambitieus zijn

Via mijn blog en social media zien jullie mijn meest ambitieuze momenten. Ik ben zelf aan het groeien en werken om mijn meest ambitieuze zelf te worden. Ik hoop ook dat jij ambitieus in het leven staat en ik je kan helpen om je ambitie ten volle te benutten. 

Maar ben ik dan altijd ambitieus? Nee. 

Ik post ook berichten over struggles en dat je moet blijven vechten voor je dromen en goals. En dat meen ik ook oprecht, want ik moet er ook dagelijks voor vechten.  Ik heb ook dagen met tegenslagen, serieuze tegenslagen. Dagen dat ik op mijn bed zit vooruit te staren en me afvraag hoe ik het ooit ga maken in het leven. Voel ik me dan ambitious? Verre van! Maar is The Ambitious Brune er? Wees maar zeker.

Waarom laat ik dat niet meer zien? 

Ik wil niet dat mensen mij associëren met de problemen rondom mij. Ik ben niet die problemen. Veel van die dingen heb ik zelfs totaal niet in de hand en moet ik gewoon ondergaan. Ze maken mij echter wel de persoon die ik vandaag ben. Ben ik van mening dat ik al deze dingen moet meemaken? Nee, Maken ze mij een beter persoon? Ik denk het wel en daar ben ik hoe dan ook trots op. Zo sta ik heel realistisch in het leven maar durf ik toch te dromen omdat dromen op bepaalde momenten je laten blijven vechten. Ik heb veel gezien, gehoord en ja gezwegen, maar geloof me ooit komt dat nog eens van pas. Ik heb gehuild, veel gehuild, maar 5 minuten later was ik alweer aan het doorgaan. Waarom zou ik al mijn dromen laten vallen? Toch niet voor andere mensen met andere visies! Wanneer iemand tegen mij zei dat het mij niet zou lukken, ging ik mij daar niet bij neerleggen. Ik besloot het tegendeel te bewijzen. Wanneer iemand zei doe dat niet, ging ik het net wel doen. Klinkt misschien eigenwijs, maar het heeft me wel sterk gemaakt. Niks is leuker om te slagen waar mensen denken dat je gaat falen. En faal je? Geen probleem. Je hebt het tenminste geprobeerd. 

Ik denk dat alles wat ik al heb meegemaakt ervoor gezorgd heeft dat ik ambitieus in het leven sta. Had alles eenvoudiger geweest, was ik waarschijnlijk minder gedisciplineerd en gemotiveerd. Ik had minder de drijfveer gehad om echt te vechten voor mijn dromen, want ik zou dan toch goed terecht zijn gekomen wat in mijn geval nu vaak veel onzekerder was. 

Laat ambitie overwinnen

Ik hoop dat jij ook al je tegenslagen en problemen omarmt, er het beste van maakt en blijft vechten. Iedereen heeft zijn zwarte kant en je zou er van verschieten hoeveel miserie er heerst in de wereld. En dan heb ik het niet over datgene wat je dagelijks om tv zit maar dat wat zich binnenshuis afspeelt. Bij je buren, bij je beste vriendin, bij het meisje op de bus. 

Probeer daarom ook niet direct te oordelen over het gedrag van een persoon. Vaak speelt er meer bij die persoon dan je beseft. Geloof me, een glimlach of een positief woord kan wonderen doen. 

Laat je ambitie winnen en laat vooral jezelf winnen. Je bent meer dan alleen problemen. Je bent een prachtig persoon die heeft moeten vechten, vecht en nog meer zal moeten vechten om te geraken waar je wilt. Dat is het mooie van ambitieus zijn. Je doet het, je kan het en je zal er geraken!

 

Voel jij je soms minder ambitieus? Hoe ga je daar mee om? 

 
 
 

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *