Uncategorized

In 5 stappen een chique zakelijke outfit

Zo stel je in 5 stappen een elegante zakelijke outfit samen

Een zakelijke outfit samenstellen met een chique en elegante uitstraling is niet zo moeilijk. In 5 eenvoudige stappen stel je voor elke dag een zakelijke outfit samen zonder moeite.

Stap 1: Goede lingerie

Lingerie maakt of kraakt je outfit. Wanneer je niet de geschikte lingerie draagt, zal je kleding niet volledig tot zijn recht komen. Besteed dus zeker tijd aan het uitkiezen van je lingerie alvorens een outfit te kiezen. In een eerdere blog lees je hier meer over en deze winkel helpt je optimaal in het kiezen naar het juiste setje voor jouw lichaam.

Stap 2: Neutrale kleuren, gestructureerde kleding en goede materialen

Met neutrale kleuren zit je altijd goed. Zwart, wit, bruin- of pasteltinten zijn tijdloos. Ze zijn ook gemakkelijk te combineren, passen binnen elke stijl en geven een look een duurdere uitstraling. Een extra tip: ga voor een monochrome look. Een outfit in een en dezelfde kleur ziet er altijd goed uit en ziet er duur uit zonder het daadwerkelijk te moeten zijn. Kies vervolgens voor gestructureerde kleding zoals een blazer, een kostuumbruik, een blouse, een trench coat, enz. Door de pasvorm krijg je een heel elegante look. Ga tot slot uiteraard voor degelijke kwaliteit en goede materialen.

Stap 3: Eenvoudige accessoires

Nu je jouw outfit gekozen hebt, kun je het aanvullen met accessoires. Kies voor eenvoudige juwelen. Less is more.
Voorbeelden van eenvoudige accessoires:

  • Een statement zonnebril
    Het moet zeker geen designer merk zijn. Kies gewoon voor een model dat volledig past bij je gezicht en ga voor een klassiek model.
  • Een horloge
    Ik draag altijd een horloge. Een horloge is altijd een gepast accessoire en komt heel zakelijk, professioneel en toch elegant over. Investeer gerust in een mooi, klassiek, kwaliteitsvol horloge. Met een tijdloos model kun je jaren verder en combineer je met elke outfit.
  • stekkertjes als oorbellen
    Laat die opvallende, kleurrijke, veel te grote oorbellen liggen en koop een paar simpele studs. Een pareltje, een diamantje of een ander klein steentje zijn al voldoende om je een meer gesofisticeerde look te geven en jouw outfit af te maken. Het geeft een leuke extra aan je gezicht en geeft de indruk dat je daadwerkelijk tijd hebt besteed aan jouw look. Details maken het verschil.

Stap 4: Match je schoenen en handtas

Match je schoenen met jouw handtas en niet met je kleding voor een chique outfit met een dure uitstraling. Deze afstemmen op elkaar geeft ook weer de indruk tijd te hebben gespendeerd aan je outfit.

Stap 5: gedraag je naar jouw outfit

Je hebt een stijlvolle, elegante outfit samengesteld, gedraag je er dan ook naar. Je moet je uiteraard niet anders gaan voordoen dan je bent of ineens helemaal uit de hoogte gaan doen. Wees gewoon je meest elegante zelf. Praat duidelijk op een zachte toon, glimlach, wees beleefd en toon interesse in je gesprekspartner. Een beetje etiquette kan nooit kwaad.

 

 

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *