ondernemer,  vrouwelijke ondernemers

Estate of Mind

Ze vlogt, is moeder van 2 kinderen en succesvol onderneemster.
Met haar vastgoedkantoor Estate of Mind maakte Hadisa haar droom werkelijkheid.

Hoe ze het allemaal voor elkaar kreeg?
Dat lees je hier?


Over ondernemen

Heb je altijd al ondernemer willen worden of is die interesse gegroeid?
Als kind deed ik op school alles graag op mijn manier. Op mijn 17de besliste ik om ooit een eigen vastgoedkantoor te starten. Omdat ik toen al echt mijn ding wou doen heb ik mijn school afgemaakt via de middenjury dus via zelfstudie en door examens af te leggen in Brussel.
Met ouders te worden besefte ik dat als ik ooit kinderen zou willen, ik al zeker niet voor een baas zou moeten gaan werken als ik mijn kinderen zoveel mogelijk zou willen zien. Het evenwicht bewaren tussen werk en privé is voor mij super belangrijk.
Ondernemen worden is dus een zeer bewuste keuze geweest en tot op vandaag de beste keuze die ik ooit heb gemaakt!
Van waar de interesse in vastgoed?
Het is een interessante sector waar veel mogelijkheden zijn. Naast het verkopen van vastgoed is het kopen, renoveren en herverkopen van huizen of het ontwikkelen van nieuwbouwprojecten een optie. 
Wat onderscheid jou van de rest? Hoe ga je om met concurrentie?
Elke persoon is uniek en ik dus ook. Ik ben mijn merk en de mensen komen bij mij omdat ze zich kunnen associëren met mij als persoon. Omdat ik het zo bekijk, heb ik heel weinig het gevoel dat ik moet concurreren. Ik moet gewoon vooral lekker mijzelf blijven en dan komt de rest vanzelf.
Your vibe attracts your tribe!

Wat waren de grootste uitdagingen/struikelblokken bij het opstarten en groeien van je onderneming? 
De grootste uitdaging blijft het financiële aspect.
Wij hebben een huis te betalen en kinderen te onderhouden. Elke maand moet ik dus zorgen voor een minimum aan inkomsten. Hoe langer je bezig bent, hoe meer reserve je kan opbouwen en makkelijker mindere maanden kan opvangen.
Wat zijn jouw sterktes in de ondernemingswereld die je gebracht hebben tot waar je vandaag staat?
Ik ben van nature een zeer positief ingesteld persoon en geloof dat er altijd twee waarheden zijn. Een positieve waarheid en een negatieve. De situatie is in beide gevallen dezelfde maar door er op een positieve manier naar te kijken wordt je leven ook positief beïnvloed. Elke slechte ervaring brengt zoveel positieve nieuwe dingen met zich mee. Als je alles zo bekijkt dan creëer je vanzelf nieuwe opportuniteiten. 
Daarnaast ben ik iemand die zeer snel nieuwe relaties aangaat en gemakkelijk een netwerk uitbouwt.
Vele ondernemers onderschatten het belang van een goed netwerk.
Welk advies zou je een startende ondernemer geven?
Alle mooie dingen in het leven hebben tijd nodig. Verwacht geen wonderen in de eerste jaren! 
Ondernemen is en blijft veel en hard werken. Doe iets wat je echt graag doet zodat je amper het gevoel hebt te moeten gaan werken.

Over vrouwen en ondernemen

Het ondernemerslandschap is vaak nogal gericht op mannen. Heb je het gevoel dat je je als vrouw meer moet bewijzen ten opzichte van de mannelijke ondernemers? Hoe ga je er mee om?
Die vraag wordt mij vaak gesteld en heb er dus ook al over kunnen nadenken.
Ik ben er van overtuigd dat ik mij wellicht meer moet bewijzen als vrouw maar tegelijkertijd ervaar ik het niet zo omdat ik er gewoon niet bij stil sta.
Welk advies zou je vrouwen geven die een ongelijkheid ervaren?
Vooroordelen zullen er altijd zijn! Het begint bij in jezelf geloven. Hoe kan iemand in jou geloven als je het zelf nog niet kan? Of je nu een man of een vrouw bent. Klein of dik. Zwart of wit. Iedereen zal altijd een mening hebben. 

Over het financiële aspect

Ik kan me voorstellen dat vastgoed veel investering vraagt. Hoe heb je dat aangepakt en heb je daar moeilijkheden ondervonden? 
Het grootste probleem bij de meeste mensen is inderdaad vaak de investering bij de opstart en de onzekerheid in de periode erna. Ik heb alles wat ik nodig had geleend en heb gezorgd voor een kredietlijn waarmee ik onverwachte kosten kan betalen. 
Heb je tips voor startende ondernemers die investeringen moeten maken?
Keep it simple!
Velen denken dat alles perfect moet zijn bij de opstart. Het is geen schande om te starten met alles wat nodig is en beetje bij beetje te perfectioneren. 
Benieuwd wat Hadisa allemaal nog gaat beleven? 
Volg haar via instagram of kijk haar vlogs op haar youtube kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *