office wear,  suit

Een kostuum met een tikkeltje meer

Een donkerblauw kostuum

Een donkerblauw kostuum vind ik een echte must have in een office wear wardrobe.
Welk type je ook bent, een kostuum in de kleur navy staat altijd chique. Bovendien kun je het elk seizoen dragen, blijft het altijd in de mode en is het minder hard dan zwart.

Een kostuum met dat tikkeltje extra

Kostuum – Hier te bestellen | Handtas – Melina C – Hier te bestellen

klassiek vs. extreem

Voor mij persoonlijk mag een kostuum gerust volledig effen zijn. Zo blijft het zeker tijdloos. Anderen hebben het graag iets extremer en gaan voor uitgesproken prints of snits. Binnen het aanbod van vrouwenkostuums vind je meestal enkel deze 2 extremen terug. Ofwel een klassiek pak dat al snel als “saai” of “mannelijk” wordt bestempeld. Ofwel kostuums met drukke prints, extreem wijde broeken, uitgesproken details, enz. waarvan ik al snel twijfel of ze wel geschikt zijn binnen een zakelijke context.

The best of both worlds

Ik vond een kostuum dat beide extremen verzoent. Een donkerblauw kostuum met een klassieke snit en een subtiele print in de felle kleur oranje. Klassiek, subtiel, fel. Het klinkt heel tegenstrijdig, maar de balans is overduidelijk aanwezig in dit kostuum. Op het eerste gezicht lijkt het een gewoon navy kostuum. Als je al iets beter kijkt, wordt het patroon zichtbaar. Bekijk je het kostuum in detail, dan zie je een oranje-geel dots pattern.

Het interessante aan dit kostuum is dat je het gewoon klassiek kunt dragen. Combineer het met een donkere blouse of top, klassieke donkere schoenen zoals hakken, loafers of een veterschoen en een mooi horloge.

Kostuum – Hier te bestellen | Handtas – Melina C – Hier te bestellen

Daarnaast kan je het patroon gebruiken om het kostuum volledig te laten opleven. Zo combineerde ik het met een handtas van Melina C in een gelijkaardige kleur aan het dots patroon. Ik heb dat nu gedaan met een handtas, maar je kan het kostuum ook perfect meer kleur geven door het te combineren met een felle blouse, opvallende schoenen en/of statement juwelen. Dankzij de snit van het kostuum zal de basis van je outfit altijd heel klassiek en chique zijn en kun je all the way gaan met accessoires.

 

Hoe zou jij het kostuum dragen: klassiek of extreem?

 

 

Met dank aan:
Foto: Rami Boekzar (@I_stagrami)
Make up: Siham Srihi (@whataboutyourface)
Locatie: Libert Paints

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *