tips

De perfecte winterjas vind je met deze 5 tips

Met deze 5 tips vind je de perfecte winterjas

Met het vinden van de perfecte winterjas heb ik altijd al moeite gehad. De perfecte winterjas is zowel warm als mooi. Helaas gaan die 2 kenmerken zelden samen als het op een winterjas aankomt. Gelukkig is er internet en kunnen we over de grenzen heen shoppen. Zo vond ik de webshop Style Italy. Een webshop gespecialiseerd in Italiaanse mode. Op het moment hebben ze een heel ruim aanbod aan parka jassen. Om je door het ruime aanbod te helpen, heb ik 4 punten waar je rekening mee moet houden bij het shoppen van de perfecte winterjas.

1. Goed materiaal

De perfecte winterjas moet tegen een stootje kunnen. Bovendien is een goede winterjas een investering en is het de bedoeling dat hij een paar jaar meegaat. Goedkope jassen van echt goede materialen vind je namelijk helaas niet. Italiaanse mode staat bekend om zijn goede en kwaliteitsvolle materialen. Daar zit je dus al zeker goed. Wees gewoon steeds aandachtig bij het uitkiezen van een goede winterjas en ga prijs-kwaliteit na.

2. Een goede voering

Bij een gewone jas is een voering belangrijk, maar bij een winterjas moet die helemaal perfect zijn. Het doel van de perfecte winterjas is en blijft ons warm houden tijdens de koude dagen. Als ze dat niet doet, heb je voor niks een “winterjas” gekocht. Het is de belangrijkste en tevens moeilijkste taak bij het uitkiezen van de perfecte winterjas.

3. De ideale lengte

De meest modieuze jassen zijn uiteraard de lange exemplaren. Ben je echter niet zo groot, laat je dan niet verleiden om alsnog een lange jas aan te schaffen. Ze flatteren namelijk je figuur niet. De regel is simpel: lange vrouwen dragen het best lange winterjassen en kortere vrouwen staan het best met een korte winterjas (met een maximumlengte van net boven de knie). Een lange jas bij een grote vrouw zorgt voor een evenwicht in je silhouet. Een korte jas bij kleinere vrouwen laten je net groter lijken.

4. Doe de dikke truien test

Een winterjas draag je natuurlijk in de winter. Ga je winterjas dan ook niet passen met een zomerkleedje of topje. Wil je dat je winterjas als gegoten zit? Pas hem dan met een dikke trui. Die ga je namelijk ook in de winter dragen.

5. De kleur

De meeste mensen hebben 1 à 2 goede winterjassen. Dan wil je natuurlijk dat die winterjassen passen bij de rest van je kleding. Denk dus goed na over de kleur. Zoals je in een vorige blog kon lezen zijn animal prints helemaal in de mode. Het aanbod van winterjassen in een dierenprints is dus enorm. Vraag je echter af of je echt wel wilt investeren in een dure winterjas in een dierenprint. Nu is dat natuurlijk helemaal geweldig maar wil je volgend jaar die investering opnieuw maken? Daarom raad ik je aan om je winterjas te kopen in een neutrale kleur zoals zwart, navy of camel. Zo zie je er ook direct chique uit. Wil je toch een jas in bv. een animal print of met een bloemenpatroon? Koop dan een tussenseizoensjas in zo een print. Die kun je zowel in het voor- als najaar dragen en heb je er veel meer geniet van.

Hou deze checklist er zeker bij wanneer je jouw zoektocht naar de perfecte winterjas start.
Neem ook zeker een kijkje op www.styleitaly.nl. Ongetwijfeld vind je daar een winterjas die bij jouw past én geschikt is voor de koude winterdagen.

Deel jouw perfecte winterjas met @theambitiousbrune of via de hashtag #TABxOfficeWear

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *