Uncategorized

Business chique in jeans

Business chique en professioneel

Vandaag heb ik een ideale weekend outfit in business chique voor jullie. Een outfit die veelzijdig, modieus en verfijnd is. Een outfit die je kunt dragen van een brunch met je vriendinnen tot een zakelijke meeting tot een avondje gezellig iets gaan drinken in een hippe bar.

Ja, zelfs in een jeans kun je er chique en professioneel uitzien voor een zakelijke bijeenkomst.
Natuurlijk hangt het nog steeds af van je zakenpartner en voor welke aangelegenheid je bijeen komt om te bepalen of een jeans daadwerkelijk de beste keuze is.

Jeans – Berska | Blauwe blouse – Mango | Blazer – Berska | Pumps – Tamaris | Horloge – Michael Kors

Business chique in jeans

Jeans kent geen plaats in de traditionele zakenwereld. Toch heeft de zakenwereld een zekere ommekeer gekend en vooral in bepaalde, meer creatievere, sectoren zouden ze eerder schrikken als je in kostuum binnen komt dan in jeans. Vrijetijdskleding wordt op die mate ingezet dat het er professioneel uitziet en we zo de business casual stijl naast de business chique stijl krijgen.  Als je het goed weet te stylen, kan een jeans een perfect legitieme zakelijke outfit zijn.

2 + 2 x 2 formule

Wil je een jeans dragen voor een zakelijke bijeenkomst?
Hou dan de volgende formule in het oog: 2 + 2 x 2.

Deze formule houdt in dat je een jeans moet dragen met 2 keer zo veel elegante kledingstukken.

Nu leg ik je uit hoe ik tot mijn ouftit ben gekomen.

Jeans – Berska | Blauwe blouse – Mango | Blazer – Berska | Pumps – Tamaris | Horloge – Michael Kors

De jeans

Je wilt dus een jeans dragen. Eerst en vooral kun je niet zomaar elke jeans dragen die je wilt. Een ripped jeans is echt een no go voor een zakelijke meeting. In een latere blog kom ik hier echter wel op terug. Vervolgens ga je het best voor een donkere jeans. Dat kan een donkerblauwe zijn of een zwart model. Ik ben persoonlijk enorme fan van een zwarte jeans. Voor deze look heb ik echter een donkerblauw model gekozen omdat het beter past bij het kleurenpalet.

De elegante stukken

Zoals de formule zegt moet je in ruil voor een casual item 2 x zo veel elegante stukken dragen. Volgens de formule mag je bovendien 2 casual items kiezen. Ik heb er in mijn look maar 1 gedragen. Ik ging namelijk nog voor zwarte pumps. Je kan de zwarte pumps nog perfect omruilen voor je favoriete comfortabele sneakers zolang je dus de formule respecteert.

Blauwe blouse – Mango | Blazer – Berska | Horloge – Michael Kors

De blauwe blouse

Mijn eerste elegante item is de blauwe blouse. Persoonlijk ben ik een echte voorstander van de combinatie van een jeans met een blouse. Het maakt je direct chiquer en professioneler ook al draag je gewoon je comfortabele jeans. Een blouse is dus altijd een goed idee om je outfit van business casual naar chic business om te toveren.

De roze kostuum blazer

Dat vind ik zo geweldig aan kostuums. Je kan het pak in zijn geheel dragen maar ook de aparte stukken omtoveren tot een nieuwe outfit. Ik heb mijn roze kostuum blazer genomen om mijn jeans een professionele uitstraling te geven. Het contrast tussen het blauwe en roze maakt de look iets speelser en opvallender.

Accessoires

Accessoires zijn ook een goede manier om van je casual outfit een professionelere variant te maken. Denk maar aan handschoenen, een designer tas, een mooi horloge, een chique zonnebril, enz.

Ikzelf draag altijd mijn horloge van Michael Kors. Het is een klassiek model dat bij elke outfit past. Zonder dit horloge zou mijn outfit niet compleet zijn.

 

Kende jij de formule van 2 + 2 x 2 al? Ga je hem toepassen?

Deel je look met @theambitiousbrune op Instagram en gebruik de hashtag #TABxOfficeWear

 

Foto´s dankzij Stefaan Claeys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *