ondernemen

Asana, een online organisatie van je projecten

Mensen zeggen me vaak dat ik met van alles en nog wat bezig ben. Eerlijk gezegd, ze hebben gelijk.

Het is geweldig om bezig te kunnen zijn met verschillende projecten maar organisatorisch gezien is het soms moeilijk om een overzicht te behouden. Post its, notitieboekjes en een papieren agenda zijn nog steeds mijn favoriete offline tools.
Toch is het handig om ergens online ook een overzicht te hebben van alles wat nog moet gebeuren.

Ik ontdekte de app Asana en vertel je er alles over.

Een overzicht van je projecten, incl. taken

Wanneer je verschillende lopende projecten hebt, is het handig om een overzicht te bewaren. Met de Asana-app kun je dit heel gemakkelijk.

Maak voor elke business of lopend project binnen je bedrijf een apart project aan. Binnen het project zelf kun je alle taken toevoegen die nog gerealiseerd moeten worden.

Delen met teammates

Heel handig aan deze app is dat je ook teamleden kunt toevoegen. Werk je samen  aan een project? Creëer dan een overzicht door alle taken op te lijsten en toe te wijzen aan de verantwoordelijke voor die taak. Zo kan er geen discussie ontstaan over wie wat moet doen.

Zet deadlines

Eens je alle projecten hebt opgelijst en de taken aan de juiste personen hebt toebedeeld, is het tijd om deadlines voorop te stellen.

Iedereen in het gezamenlijke project kan de deadlines zien en eens een taak voltooid is, kun je ze afvinken. Zo krijg je een goed overzicht van wat al gedaan is en nog niet en verlies je geen taken meer uit het oog.

Asana, organiseer je werk

Asana is een goede app om een orde in de chaos te houden. Het is een gratis te downloaden app en met de gratis versie kun je al heel wat orde op zaken stellen.
Zelf ben ik nog volop aan het testen wat ik allemaal uit Asana kan halen. Alleszins geeft het al wat rust in mijn hoofd nu ik weet dat ik alles ordelijk heb staan in 1 app. Ook dat je taken kunt toewijzen aan anderen vind ik heel handig en overzichtelijk. Ik ben benieuwd wat ik er allemaal mee kan bereiken.
Ga jij Asana gebruiken of heb je andere apps die je mij kunt aanraden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *