ondernemen

4 keer met een positieve mindset ondernemen

Ondernemen en tegenslagen gaan meestal hand in hand. Het is nu eenmaal een proces van ups and downs. Moeten we ons daarom volledig laten ontmoedigen als het even tegen gaat? Zeker en vast niet. Een positieve mindset is zo belangrijk op de weg naar succes.  

Met deze 4 mindsets help ik je al op weg

Focus op oplossing

Wanneer er iets fout loopt, blijven we daar vaak lang over nadenken. Piekeren, zich afvragen waarom, hoe had het toch kunnen gebeuren, … Echter het is gebeurd en je kunt er niks meer aan veranderen. Wat je wel kunt doen is focussen op een oplossing. Voor elke probleem is er een oplossing, er is altijd wel een uitweg en uit fouten kun je veel leren. 
Uiteraard kan het altijd eens tegenslaan. Accepteer het. Het kan niet elke dag even vlot gaan en dat heeft niks met falen te maken.

Kom uit je comfort zone

Ik geef toe dat uit je comfort zone treden iets heel moeilijk is. Toch is het noodzakelijk om succesvol te worden. 
Door uit je comfort zone te treden leer je jezelf en je grenzen beter kennen. Als ondernemer is dat een must. Je gaat ook een bredere kijk hebben op bepaalde aspecten.
Vervolgens is het noodzakelijk om te groeien. Uit je comfort zone treden brengt je in contact met nieuwe mensen, brengen nieuwe uitdagingen met zich mee, … 
En geef toe, meestal valt het toch allemaal beter mee dan je dacht?

Niet alleen het einddoel is belangrijk maar ook het proces

Soms geraken we gefrustreerd omdat we ons einddoel maar niet halen. Eigenlijk is er nooit een einddoel. Een doel wordt altijd gevolgd door een nieuw doel. Probeer dus meer kleinere doelen voorop te stellen. Zo blijf je gemotiveerd. Vier ook elk succes en geniet van het proces van groeien en beter worden.
Natuurlijk kan het altijd dat iets echt niet lukt. Smijt dan niet al je plannen over boord. Misschien heb je iets over het hoofd gezien of moet je het op een andere manier proberen. Experimenteer, wees creatief en haal er plezier uit. Organiseer bijvoorbeeld eens een leuke namiddag met een hapje en drankje met mensen die je nieuwe inzichten kunnen geven en objectief naar je project kunnen kijken.

Wees lief voor jezelf

Dit vind ik de allerbelangrijkste. De persoon die je neerhaalt, ben je grotendeels zelf.
Geloof in je capaciteiten, wees zelfverzekerd en durf eens tegen jezelf te zeggen dat je iets goed hebt gedaan. Blik af en toe terug waar je vandaan komt en kijk waar je nu staat. Ongetwijfeld heb je al een lange, zware weg afgelegd en mag je jezelf eens belonen.
Hoe hou jij de positieve vibe in het ondernemen? Vind je het moeilijk om positief te blijven? Welke mindset ga jij direct toepassen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *