Uncategorized

Geen inspiratie? Combineer 4 basics voor een business casual outfit

Business casual met deze 4 basics

Wat is business casual?

Ik heb de term business casual in vorige blogs al gebruikt maar nog nooit echt uitgelegd. Wees gerust, er komt nog een blog waarin ik alle dress codes voor kantoor bespreek.

Business casual is een kledingstijl die minder formeel is dan traditionele bedrijfskleding maar nog steeds een professionele en zakelijke indruk geeft.

De grote vraag die dan vaak rijst, kun je een jeans dragen bij een business casual dress code?

Als je al een tijdje in een bedrijf vertoeft, zal je zelf wel aanvoelen of een jeans acceptabel is of niet. Normaal gezien kan je een jeans dragen voor een business casual outfit. Ga dan wel voor een donkerblauwe of zwarte jeans. Het zal alleen wat van bedrijf tot bedrijf afhangen of je er daadwerkelijk mee weg komt.

Geen inspiratie? Hou het simpel!

Heb je helemaal geen idee wat je moet dragen voor werk? Maak het jezelf dan niet te moeilijk. Ga voor de basics die je sowieso in je zakelijk garderobe moet (!) hebben. Deze outfit kun je bovendien elk seizoen dragen. Het is geschikt voor elke leeftijd. Het is echt een tijdloze outfit.

Een jeans

Hier heb je hem al, de jeans. Het eeuwige twijfelgeval of het geschikt is voor kantoor of niet. Zoals ik al eerder zei, kun je het dragen als business casual outfit als het ten eerste past binnen de voorschriften van het bedrijf en je ten tweede gaat voor een donkerblauw of zwart model.

Een blouse

Een blouse heeft elke vrouw die haar graag professioneel en zakelijk kleedt in haar kast hangen. Dat kan een neutrale kleur zijn, zoals wit, lichtblauw of zwart. Ook een blouse met een klein patroontje zoals een dun streepje kan perfect. Door een blouse op je jeans te dragen, krijgt je jeans direct een professionelere uitstraling. Een blouse straalt nu eenmaal business uit.

De trench coat

Een trench coat is een echte must have. Je kan hem in elk seizoen dragen, het is altijd in de mode en het geeft je outfit de nodige attitude. Een trench coat moet je niet zien als jas maar echt als onderdeel van jouw outfit.

Zwarte pumps

Om de outfit compleet te maken en nog een extra vrouwelijke toets combineer je het met een mooi paar pumps. Zwarte pumps zijn altijd mooi onder zo een outfit. Draag daar dan nog een mooie zwarte tas bij en een klassiek horloge en je outfit is compleet.

 

 

Je moet het soms echt niet ver gaan zoeken om een mooie professionele outfit samen te stellen. Ik hanteer altijd het principe less is more en meestal werkt dat ook.

Vergeet je outfit niet te delen met @theambtiousbrune op Instagram en gebruik de hashtag #TABxOfficeWear. Wie weet die je jouw outfit dan wel verschijnen op mijn instastories.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *