office wear

Winterschoenen om te dragen op kantoor

Deze winterschoenen kun je dragen op kantoor

Niet alleen je kleding is onderworpen aan een bepaalde dress code op het werk. Ook je schoenen moeten passen in de professionele wereld. Omdat het aanbod aan schoenen soms immens is, geef ik je tips die je kunt gebruiken bij het kiezen van winterschoenen die comfortabel genoeg zijn om de hele dag te staan of zitten én gepast zijn in een zakelijke context.

Enkellaarzen

We beginnen met mijn favoriete type winterschoenen, enkellaarzen. Enkellaarsjes kun je matchen met vele soorten professionele kleden. Ze passen perfect onder broeken, rokken en jurkjes.

Je kiest het best voor eenvoudige enkellaarzen in een neutrale kleur, zoals bruin of zwart. Felle kleuren, speciale patronen, vele fantasietjes kun je in een professioneel kader beter achterwegen raden. In een creatieve sector kunnen ze eventueel wel nog passen. Al raad ik aan om toch een zo neutraal mogelijk model te kiezen zodat ze nog jaren mee gaan.

Mijn favoriete soort enkellaarsjes zijn de veterschoentjes. Ikzelf heb ze zowel in het bruin als in het zwart. Ook in het voor- en najaar kun je dit type schoenen perfect dragen. Ze zijn een investering waard.

Qua hak raad ik een iets bredere hak aan. Het model tussen de hele fijne hakken en de dikke blokhak vind ik persoonlijk ideaal. Zorg er vooral voor dat je er hele dagen comfortabel op kunt lopen.

Laarzen

Laarzen zijn de winterschoen bij uitstek. Toch passen ze niet volledig in een zakelijk kader. Wanneer je toch heel graag laarzen naar kantoor wilt dragen, hoe dan rekening met de volgende criteria:

 • Laarzen zijn niet het gemakkelijkste schoeisel om hele dagen mee te zitten. Dit geldt vooral voor de laarzen onder de knie. Bovendien hebben ze ook niet echt een professionele uitstraling. Knie of over de knie laarzen daarentegen kunnen mits de juiste styling er wel heel professioneel uit zien. Voor deze 2 stijlen zou je dus moeten gaan bij de aankoop van je nieuwe laarzen.
 • Ga voor goede materialen. De 2 beste materialen voor laarzen zijn zacht leer of suède.
  De over knee boots koop je enkel in het suède. Hoe in de dierenprinten ook zijn, deze laat je het best links liggen. Ook laarzen in artificieel leer koop je beter niet.
 • Ga voor laarzen in een neutrale kleur. Het meest ideale zijn laarzen in dezelfde kleur als je kleding waarmee je ze wilt dragen.
 • Met een rok draag je altijd over knee boots. De combinatie met knie laarzen zijn not done. Door een rok te combineren met over knee boots kun je het je zelfs permiteren om een iets kortere rok naar het werk te dragen. Zo blijft het gepast.
 • Knee boots combineer je het best met een mooi aansluitende broek. Als een jeans toegelaten is volgens de dress code van het bedrijf, is dit de beste combinatie met knee boots.
 • Kies ook hier voor een niet te dikke en niet te dunne hak. Ga niet voor platformhakken. Persoonlijk zou ik ook niet gaan voor een volledig plat model. Een kleine hak zorgt steeds voor een betere en elegantere houding.

 

Deze winterschoenen draag je nooit naar kantoor

Er is een soort winterschoen die je nooit maar dan ook nooit naar je werk mag dragen. Deze mag je zelfs alleen maar kopen indien je naar gebieden trekt waar effectief sneeuw ligt. Dan heb ik het natuurlijk over UGGS. Hoe comfortabel ze ook zitten, ze zien er niet uit. En al zeker niet om mee te gaan werken. In de zomer ga je toch ook niet met Crocs gaan werken?

Nog enkele tips bij het kopen van winterschoenen

 • Zoals bij elke aankoop, zie dat je winterschoenen passen bij de dress code van je bedrijf
 • Aangezien het gaat over winterschoenen, zie dat ze voldoende warm zijn
 • Ze moeten waterproof zijn.
 • Ze moeten comfortabel zitten
 • Hou van ze!

 

 

Heb jij nog handige tips bij het scoren van de ideale work proof boots?
Laat ze dan zeker achter in de comments!

 

Volg @theambitiousbrune voor dagelijkse office wear inspo.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *