office wear,  Uncategorized

3 tips om er office proof uit te zien met basics

Niet iedereen volgt graag de allernieuwste trends. Ook in het kader van office wear is het niet gemakkelijk om de laatste trends te volgen. Bijvoorbeeld omdat ze niet gepast zijn binnen een zakelijke context. Denk maar aan de hype rond de ripped jeans. Daarom is het gemakkelijk om, vooral voor office wear, te werken met basics. Het is echter niet omdat je basics draagt, je er niet trendy uit kunt zien.
Hier zijn 3 tips voor je om er elke dag trendy en professioneel uit te zien met basics zonder je te moeten verdiepen in de hedendaagse trends.

1/ Een minimalistisch garderobe

Voor je Office wardrobe kun je perfect een garderobe samenstellen met een aantal stuks en er elke dag trendy én professioneel uitzien.
Je gaat namelijk dan een garderobe samenstellen in een minimalistische stijl.

In een minimalistisch garderobe is elk kledingstuk kwalitatief goed, weloverwogen en multifunctioneel.
Je zal minder stuks hebben, maar er wel steeds goed uitzien, ook al ben je niet aangepast aan de hedendaagse trends.
Dit vermindert keuzestress en werkt tijdbesparend.

2/ Durf kleur en prints te gebruiken

Basic betekent niet dat je kleuren en prints moet gaan vermijden. Ook staat een minimalistische stijl niet gelijk aan enkel en alleen zwart, wit en grijs dragen. Durf gerust eens een gekleurd item of een toffe subtiele print te gebruiken.
Een klassieke blazer of blouse met een subtiele print of kleuraccenten passen nog steeds binnen een minimalistische kledingstijl. Denk maar aan een geruite blazer. Dat in combinatie met een volledig zwarte outfit is enorm trendy en tijdloos. Zolang de stuks maar kwalitatief, strak en clean zijn zodat ze voldoende te combineren zijn.

3/ Speel met texturen in de basics

Zwart op zwart op zwart hoeft niet per se saai te zijn. Door te spelen met verschillende texturen kun je een interessante en trendy outfit creëren.
Voorbeelden van texturen zijn: suède, leer, faux fur, wol, enz. Zo kun je een zwarte blouse in combinatie met een leren kokkerrok dragen zonder een saaie outfit te hebben en toch nog steeds office proof zijn. Meer of deze outfit lees je in de vorige blog.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *