ondernemen

3 time management tips

In de blog van dinsdag konden jullie al lezen dat een lash lift tijdbesparend werkt.
Dagelijks zijn we bezig met hoe het sneller en efficiënter kan. 
Om jullie nog wat meer op weg te helpen, geef ik je mijn 3 time management tips 
die ik vorige maand heel vaak heb toegepast. 

1. Schrijf ideeën op

Als ik aan het werk ben, krijg ik vaak leuke ideeën. Omdat die interessanter zijn dan het werk waarmee ik bezig ben, zal ik sneller geneigd zijn om met dat ideeën verder aan de slag te gaan. Ook is er het gevaar dat als ik er niks mee doe ik het achteraf vergeten ben. Daarom heb ik mezelf aangeleerd om ideeën direct op te schrijven. In een boekje, in je gsm, spreek het in op een dictafoon. 
Zo ben je minder afgeleid van het werk waar je oorspronkelijk mee bezig was en loop je niet het risico een fantastisch idee kwijt te geraken

2. Beantwoord mails op vaste tijdstippen

Dagelijks krijg je zoveel mailtjes binnen. Je ziet ze verschijnen op je gsm, op je laptop en op je tablet die naast je ligt. Je wilt de mails zo snel mogelijk beantwoorden. Je moet heus niet direct antwoorden. Hoeveel keer krijg jij direct of binnen de vijf minuten antwoord? 
Plan momenten in waarin je gefocust aan de slag gaat met mails. Bijvoorbeeld als je net opstaat tijdens je eerste kopje koffie en ´s avonds na het avondmaal voor je ontspannen achter de tv kruip of je je avond work out start. 

3. Las pauzes in

Ik ben iemand van 8u tot 12u het liefst aan een stuk wilt doorwerken om dan van 13u tot 18u weer door te gaan. Helaas lukt dat niet en ben ik veel te vaak afgeleid tussendoor omdat ik mijn concentratie er echt niet meer kan bijhouden. Zo duurt een taak veel langer dan normaal. Pauzes zijn daarom heel belangrijk. Verplicht jezelf om tot een bepaald uur echt door te gaan en las dan een korte break in. Zo beloon je jezelf voor je opperste concentratie en zal je nadien weer fris en efficiënter aan de slag kunnen. Tijd opofferen zorgt er dus ook voor dat je op sommige momenten tijd kunt besparen. 

Op welke manieren bespaar jij tijd? 

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *