ondernemer,  vrouwelijke ondernemers

Styling by Claudia

Klaar voor een portie motivatie?
Ik sprak met Claudia van Styling by Claudia.
Een echte girlboss die weet wat ze wilt en hard werkt om haar doelen te bereiken.
Daarnaast is het een toffe madam waar je graag eens mee op de koffie gaat voor een
inspirerende, motiverende en gezellige babbel!
Zij vertelt vandaag haar verhaal op The Ambitious Brune

De start

Van jongs af aan was ik altijd een zeer zelfstandig iemand. Destijds linkte ik dat nog niet met het ondernemenschap maar door de jaren heen ben ik wel gaan inzien dat dat gewoon in mij zit.
In 2016 ben ik dan gestart met één kledingrek en één kleine tafel met juweeltjes. Eigenlijk puur uit nieuwsgierigheid en als nieuwe uitdaging voor mezelf. Het duurde niet lang vooraleer ik helemaal in de ban was van dit avontuur. Zo volgde er al snel een eigen website, pop-up events, fotoshoots, enzovoort. We zijn nu twee jaar verder en ik haal er elke dag nog steeds evenveel plezier uit om mijn eigen grenzen te verleggen en ‘Styling by Claudia’ stap voor stap te doen groeien. 
Het heeft even geduurd om de stap naar het ondernemerschap te nemen, maar het is ongetwijfeld een goede beslissing geweest.

Styling by Claudia

Ongeacht of het een bezoekje is tijdens een pop-up event, een private shopping, een bestelling van de webshop of een fotoshoot styling, ik probeer er steeds voor te zorgen dat iedereen een persoonlijke en aangename ervaring heeft. Mijn doel is niet alleen dat jij tevreden bent met jouw aankoop, maar ook met de manier waarop je werd geholpen.

Het geluk zit hem in de kleine dingen, nietwaar?

Daarnaast doe ik alles zelf. De inkoop, de website, foto’s maken, …
Dat is een bewuste keuze en wel om 2 redenen. Ik ben een perfectionistische controlefreak (lacht) maar de hoofdreden is omdat ik het gewoon ontzettend boeiend vind om letterlijk alle kneepjes van het vak te kennen.
Er kruipt natuurlijk enorm veel tijd in, je maakt fouten en het kan heel stresserend zijn. Het is wel dankzij deze fouten dat je eruit gaat leren. Je hebt een duidelijk zicht op alles, en dat geeft mij een enorm rustgevend gevoel.

Styling tip van Claudia

Ik zou het omschrijven als een outfit dat kracht & persoonlijkheid uitstraalt. Met andere woorden een outfit dat echt bij jou past en toont dat je sterk in je schoenen staat. Naar mijn mening is het ook belangrijk dat mensen je gaan ervaren als een ‘toegankelijk’ persoon omdat netwerken toch wel cruciaal is als ondernemer.
Wat ik nu zeg is bewust heel ruim want iedereen heeft een andere persoonlijkheid, werkt in een andere sector en heeft een ander doel voor ogen.
Conclusie, Just be yourself & own it!

Toekomstdroom

The sky is the limit 😉
Mijn doel voor 2018 is om een groter aanbod te voorzien.
Zo kan ik al met trots vertellen dat ik nu ook de handtassencollectie van Mazarin mag verdelen vanaf deze lente/zomer. Deze winter komt er ook een nieuwe kledinglijn bij.
Blijf mij dus zeker volgen om op de hoogte blijven van alle nieuwigheden 😉
Ook wil ik een stapje verder gaan met de pop-up events.
Tot op vandaag waren dat steeds verkoopsmomenten van één dag of een weekend. De eerste langere pop-up staat al gepland voor de maand april. Dan zal ik samen met SanStyles een week in The Box vertoeven. Dit van 10 t.e.m. 15 april, Dampoortstraat 47 te Gent. We voorzien een combinatie van shopping & workshops. Ik kijk er alvast enorm naar uit.

Ondernemingsadvies

Je zult merken dat ik veel samenwerk met andere ondernemers. Ik zie hun namelijk niet als concurrenten maar als concullega´s.
Als ondernemer kan je snel het gevoel hebben dat je er alleen voor staat maar dat is helemaal niet waar. Mensen zijn er om elkaar te helpen en dat geldt ook op business vlak.
Ik raad het ondernemers zeker aan om samen te werken met andere ondernemers. Je kan ongetwijfeld leren van elkaar en vaak hou je er niet alleen een collega-ondernemer aan over maar ook een echte vriend. 
Mijn advies aan startende ondernemers?
Ten eerste, geloof in jezelf! Geloven in jezelf doet anderen ook in jou geloven. Passie en motivatie werken aanstekelijk en geloof me, mensen zien dat.
Ook is het belangrijk om je doelen te bepalen. Noteer een aantal zaken die je wilt bereiken en kleef hier een streefdatum op. Dit houdt je gefocust. Wees wel realistisch!
En tot slot: research, research, research!
Denk nooit dat je alles weet of dat de info die je nodig hebt vanzelf naar je toe komt. Achter elke hoek loert informatie die interessant kan zijn voor jouw zaak.
Wil je Claudia blijven volgen?
Check dan zeker haar Instagram en Facebook pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *