lifestyle,  ondernemen,  vrouwelijke ondernemers

Babe you got this!

Van meisje met dromen naar vrouw met succes

Waar gaat “Babe you got this”over?

Vrouwen en ondernemen, een echt girl boss revolutie is aan de gang. Geweldig toch om al die succesverhalen te lezen via social media. Ze hebben een eigen bedrijf, geweldige vrienden, een begripvolle partner, steunende ouders, …
Hoe doen ze het toch? 
Ongetwijfeld stel jij je er ook talrijke vragen bij en vooral of jij wel hetzelfde kan bereiken. 
In het boek “Babe you got this” laten Emilie Sobels, oprichtster van Hashtag Workmode, en Martje Haverkamp die net haar carrière begonnen is twintig ambitieuze én succesvolle vrouwen aan het woord. Zij beantwoorden verschillende vragen waar jij maar al te graag een antwoord op wil, elk vanuit hun eigen perspectief en ervaringen. 

Wat vond ik van het boek?

Ik was begonnen aan het boek naar na 30 pagina´s stopte ik.
Als Belgische kende ik vele onderneemsters niet die in het boek aan bod komen. 
Het boek is namelijk zo opgebouwd dat er constant een andere onderneemster aan het woord is om haar visie over een bepaald onderwerp te geven. Op het einde van elk hoofdstuk wordt met betrekking tot dat onderwerp dan een conclusie genomen door de schrijfsters van het boek. 
Ik liet het boek een paar maanden links liggen.
Op een avond kon ik slaap niet vatten. “Babe you got this” was het enige boek binnen handbereik dus begon ik er terug in te lezen. Ik had die avond ook een meeting gehad over een nieuw project waardoor ik wel wat girlboss inspiratie. Zo begon ik om half 1 ’s nachts aan poging 2. 
Ik probeerde de adviezen los te koppelen van de namen en op mezelf te projecteren.
Hoe dacht ik er over? Hé dat probleem herkende ik ook! Ohn dat is een manier! Hoe zou ik het kunnen aanpakken?
Ja hoor, het werkte! 
Ook probeerde ik me voor te stellen hoe het zou zijn een bedrijf te hebben als die vrouwen. 
De ideeën kwamen direct tevoorschijn en de motivatie flakkerde aan. Yes girl you got this!

Een aanrader?

Zeker en vast!
Als Belgische is het begin lastig omdat je waarschijnlijk vele onderneemsters niet zult kennen. Achteraan het boek wordt er wel aan elke onderneemster een pagina gespendeerd om uit te leggen wie ze zijn en wat ze doen. 
Probeer echt actief mee te denken en te reflecteren als je het boek leest. Zo zal je er zelf heel veel aan hebben. Because you got this!


6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *