ondernemer,  vrouwelijke ondernemers

Make-up by Lynn, zo start je een beauty bar

België is een nieuwe beauty bar rijker en wat voor een!
Aanstaande zondag, 17 december, opent een ambitieuze naamgenote na 9 jaren in het vak haar eigen beauty bar. Ze heeft lang gewerkt aan haar secret project en het eindresultaat mag er zijn:

Hoe het allemaal begon

Lynn studeerde af aan de Hotelschool van Michelbeke om enkele jaren later haar diploma van Office Manager te halen aan de Hogeschool Gent.
Tijdens haar eerste werkervaringen begon ze aan een basiscursus make-up. Ze kreeg de smaak te pakken en snel volgde een professionele cursus visagie. Make-up en schoonheidszorgen zijn een duidelijk gegroeide passie. 
In 2008 bood ze maquillages aan aan bruidjes, events en andere feestelijkheden. Daar bleef het echter niet bij. Ze stond de popelen om haar kennis met iedereen te delen.
Zo gezegd, zo gedaan begon ze een volledig werkboek uit te werken waarin stap voor stap alle instructies voor een goede verzorging van het gelaat in staat beschreven. Ook stond er in hoe je gepersonaliseerde make-up moet aanbrengen en daarmee het beste uit jezelf kan halen.
Haar enthousiasme kende geen grenzen. Een opleiding schoonheidszorgen was de volgende uitdaging die ze aanging. 
Sinds 2010 kun je bij Lynn niet alleen terecht voor make-up maar ook voor schoonheidszorgen. 

Het ondernemerschap

Wat Lynn aanspreekt in het ondernemerschap is de enorme afwisseling
“De ene dag ben je met klanten bezig, de andere dag ga je op zoek naar een geschikt product. Dan volg je een cursus, werk je aan je marketing, doe je je administratie, … Je blijft constant groeien en dingen verwezenlijken.”
Maar wat haar het meeste voldoening geeft, is het goede gevoel dat ze aan mensen kan geven die bij haar zijn langs geweest. 
΅Kwaliteit leveren is voor mij een absolute must maar ook de beleving die ik mijn klanten wil bieden in mijn instituut. Even de rust terugvinden tijdens een behandeling met een tasje koffie en een gezellig babbel vind ik belangrijk.”
Ze kan het ondernemerschap dan ook echt aanraden. Het advies dat Lynn wil meegeven aan startende ondernemers is een goede begeleiding. Je moet je omringen met ervaren mensen, hulp en raad vragen wanneer nodig. Ook aan collega´s. Ze is er van overtuigd dat er geen onderlinge concurrentie is en als je elkaar helpt groeien, iedereen verder geraakt.  Zo denken we er bij The Ambitious Brune ook over. 
Vervolgens wilt ze ook meegeven dat je nooit uit het oog mag verliezen wat je graag doet. Je moet er plezier aan blijven beleven. Het grootste compliment dat haar klanten aan haar konden geven, is dat ze zien dat ze het met passie doet. 

Met vallen en opstaan 

Natuurlijk gaat ondernemen altijd gepaard met hoogtepunten en struikelblokken.
Lynn is 9 jaar geleden gestart. De eerste 6 jaar was in bijberoep. Ze werkte altijd van thuis uit of op locatie. Pas na 9 jaar durft ze het grote risico nemen. 
Haar grootste struikelblok is voor haar dus angst en de kleine stemmetjes in haar hoofd die zeggen “Wat als het mislukt?”. 
Gelukkig was er steeds de steun van haar partner en ouders. Door hun geloof in haar heeft ze het vertrouwen gekregen om volop voor haar droom te gaan. Een enorm hoogtepunt voor haar. Alsof het nooit anders is geweest.

Anders dan de rest

Make-up Lynn is geen gewoon schoonheidsinstituut aangezien haar specialisatie bij make-up ligt.
“Ik geef al 9 jaar workshops, heb nu een make-up studio geïntegreerd in het salon en heb echt vaste klanten die regelmatig aan vervolg workshops deelnemen. Mijn bedoeling is te zorgen voor een ontspannen sfeer met een hapje en een drankje, gezelligheid creëren, mensen iets bijleren, het beste in iemand naar boven halen met de juiste tips. Ik wil mensen iets bijbrengen en iedereen met een goed gevoel naar huis laten gaan. Daarom probeer ik ook regelmatig te vernieuwen.”

Een tip van de pro

Natuurlijk waren we benieuwd bij The Ambitious Brune wat nu dé schoonheidsbehandelingen zijn voor elke hardwerkende vrouw met weinig tijd. 
Het antwoord van de pro: een ontspannende gelaatsverzorging met handverzorging
“Een uurtje elke 6 weken tijd vrij maken voor jezelf en tot rust komen, verdient iedereen! Ook je huid zal je dankbaar zijn. De handverzorging (scrub, masker en handcrème) is een welgekomen extraatje waardoor de behandeling dubbel genieten is”
Overtuigd? Maak hier je afspraak! 

Dé ultieme droom 

Als je vorig jaar aan Lynn had gevraagd wat haar ultieme droom was, had ze geantwoord een beauty bar. Haar droom is dus uitgekomen! 
In juni kreeg ze het zotte idee, in augustus maakte ze de definitieve beslissing en in november is ze verhuisd met de kers op de taart de officiële opening op 17 december!
Haar ultieme droom is nu dat mensen de weg vinden naar haar beauty bar, enthousiast en tevreden zijn en graag terugkomen. 
Wees er dus zeker bij op de officiële opening op 17 december: Kleine steenweg 4, in Erpe
Er zijn tal van leuke eindejaarsacties, 100 goodiebags, gratis workshops en advies en uiteraard een hapje en drankje! 
Hier vindt je meer informatie over de opening!

9 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *