ondernemer,  vrouwelijke ondernemers

Fembitious, by Femke

België is weer een mode label rijker. Vandaag lanceert Femke Brosens haar webshop Fembitious, by Femke. Sweaters met een hoge portie ambitie en girlpower die je bovendien zelf kunt personaliseren.
Wie dacht dat een mode label opstarten easy was, heeft het goed mis. Het is hard werken en vereist de nodige discipline en vastberadenheid. Femke doet haar verhaal aan The Ambitious Brune over haar nieuw mode label, over ondernemen, haar parcours als zelfstandige en ambitie. 

Fembitious, by Femke

Het gebeurt niet vaak dat een kledingstuk rechtstreeks in mijn kleerkast terecht komt. Vaak passeer ik hiermee eerst langs de naaister om toch maar iets te laten aanpassen. Mijn eigen ding kunnen doen en op die manier een uniek stuk bekomen voelt echt goed.
Een tijdje geleden besloot ik dan ook dat ik hier iets mee moest doen. Dat resulteerde in een eigen label. 
Ik draag heel graag sweaters en zeker met een leuk design of een passende quote. Het idee om sweaters uit te brengen is dus voor de hand liggend. Comfy met een jeans, speels met een rok of stijlvol met een blazer. 
Eens deze beslissing genomen was, ben ik meteen schetsen gaan maken en vandaag resulteert dat in 12 concrete ontwerpen. Dat proces verliep best vlot. De kleuren kiezen daarentegen was moeilijker. Zelf word ik vaak geconfronteerd met het probleem dat een bepaald design me wel bevalt maar de kleur me niet staat of omgekeerd. Dat heeft me aan het denken gezet en op het idee gebracht om een gedeelte personalisatie in te bouwen. Het is dus zo dat bepaalde designs effectief in andere kleuren verkrijgbaar zijn. Als de bezoeker aan de webshop kan je voor een design zelf bepalen op welke kleur trui je dit wil en in welke kleur dit opgedrukt mag worden. Zo ontstaan er tal van kleurencombinaties. 
Na maanden hard werken is het vandaag eindelijk zover, de webshop staat online!
Deze werd gekoppeld aan mijn nieuwe website zodat ik kan blijven bloggen en vloggen. Komt daarbij dat de sweaters sinds vandaag ook verkrijgbaar zijn bij ´Your Experience´ in Hoogstraten. Een fantastisch gevoel. Ik ben ontzettend gelukkig!

Een eigen onderneming

Het leukste aan een eigen onderneming uitbouwen vind ik de uitdagingen die telkens opnieuw mijn pad op komen en de kansen die ik keer op keer krijg.
Ik ben van mening dat ik die (nu nog) niet zou krijgen bij een werkgever. Ik kan mijn eigen ding doen zonder toestemming te moeten vragen aan iemand en bepaal zelf hoe ik mijn agenda inplan. Een eigen onderneming uitbouwen brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat bevalt me enorm goed. Soms is het pittig want er zijn maanden waarin er serieus hard gewerkt moet worden en ik af en toe terugdenk aan de periode waarin ik een massa vrije tijd had. De voldoening die ik echter krijg, compenseert dat ruimschoots. De kick om iedere keer opnieuw een deadline te halen geeft me energie.

Zelfstandige worden

Ik heb eigenlijk altijd zelfstandige willen worden. Al zag het er even naar uit dat het allemaal anders ging lopen. Het parcours dat ik tijdens mijn schoolcarrière heb afgelegd is niet echt alledaags te noemen. Gelukkig heb ik me tijdig weten te herpakken. Vier jaar geleden ben ik na mijn studies aan de hogeschool meteen gestart als zelfstandige. Best spannend als niemand je kent en weet wat je doet. Bovendien kan je op dat moment geen portfolio voorleggen en moet je anderen echt overtuigen van je kunnen en zelf kansen creëren. In het begin lagen die kansen vooral voor het grijpen als freelancer voor vaste opdrachtgevers. Heel leuk en dit blijf ik zeker doen maar ik miste iets. Ondernemen is meer dan dat. Enkel freelance werk doen geeft me het gevoel toch een beetje stil te blijven staan terwijl ik juist wil groeien, Ik wil dromen achterna gaan en ik heb er nog veel! 
Ik begin nu ook met personeel te werken en vind het echt fantastisch om kennis en ervaring te kunnen delen met anderen. Erin slagen hen te kunnen motiveren en samen aan een gezamenlijk doel te kunnen werken is het mooiste wat er is. 
Toen ik mijn eigen onderneming startte, was ik er nog van overtuigd dat ik gewoon al heel blij zou zijn als zelfstandige aan de slag te kunnen gaan voor verschillende bedrijven. Nu bekijk ik dit anders. In dat opzicht is de drang naar ondernemen wel gegroeid.

Ambitie

Met enkele designs van Fembitious, by Femke wil ik echt wel duidelijk maken dat het meer dan oke is om als vrouw ambitieus te zijn en carrière te maken. Ik hoop vooral zij die de stap nog niet hebben durven zetten te kunnen inspireren dit wel te doen. 
Daarom is mijn advies aan startende ondernemers ook simpel: Go for it!
Echt waar, wat anderen ook zeggen, ga ervoor! Zoek mensen op die in je geloven en je steunen in wat je doet of wil doen. Je krijgt altijd wel te maken met tegenwind en meestal uit onverwachte of zelfs ongewenste hoek. Laat je hier echter niet door tegenhouden. Ken je eigen kwaliteiten en geef niet op. Ook niet als het moeilijk gaat. Dit maakt je sterk.
Specifiek aan de vrouwelijke ondernemers kan ik enkel zeggen: hoeveel belang sommige mensen uit je omgeving, zelfs in 2017, nog hechten aan het traditionele verwachtingspatroon, durf voor jezelf te kiezen!
Ik vind iemand ambitieus wanneer die persoon concrete doelen voor ogen heeft, er al het mogelijke aan zal doen om deze doelen te bereiken en zich durft te laten bijstaan door mensen met vakkennis en ervaring waar dit nodig is.
Voor mij is blijven groeien en evolueren belangrijk. Een carrière kan vlot verlopen maar naar mijn mening blijft er ruimte voor verbetering.  
De lancering van Fembitious, by Femke is een droom die uitkomt en een grote stap in de juiste richting. Alleen, daar stopt het niet. Ik heb nog heel wat concrete doelen voor ogen die ik wil bereiken maar ik ga eerst genieten van dit moment
Check zeker de webshop en volg Femke haar avontuur verder op Instagram en Facebook
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *