ondernemer,  vrouwelijke ondernemers

Maison Tylaine: vrouwelijk en glamoureus

Ik ontmoet Tylaine voor de tweede keer in Mechelen.
Een enthousiaste vrouw zwaait naar me om mijn aandacht te trekken.
Ik stap op een zelfzekere, vastberaden vrouw af die een en al glitter and glamour uitstraalt.

Tylaine Van Den Broeck is het creatieve brein achter het modelabel Maison Tylaine. Het label is opgericht in 2012. Naast haar modelabel heeft ze nog een carrière als pianiste.

Een echte onderneemster.

Naar zo een vrouw kijk ik echt op!
Daarom stelde ik haar vragen over ondernemen, haar label Maison Tylaine en natuurlijk over glitter and glamour. Hou je klaar voor een portie girlpower! Dag Tylaine, Maison Tylaine bestaat nu 5 jaar.  Als je naar jezelf en je eigen onderneming kijkt, wat zijn de belangrijkste eigenschappen als ondernemer die ervoor gezorgd hebben dat je vandaag staat waar je nu staat?
Je moet als ondernemer volledig voor je zaak gaan en je laten gelden. Je moet over een dosis wilskracht en lef beschikken. Je mag niet bang zijn om je eigen geld te investeren of financiële risio’s te nemen. Als ondernemer ben je een autonoom persoon en baas over jezelf

Ondernemen wordt vaak gezien als iets risicovol. Wat was de grootste uitdaging die je al bent tegengekomen en ben je er mee omgegaan?
Soms heb je een bepaalde visie over een collectie die je doelpubliek toch niet aanspreekt. Dan mislukt iets faliekant en moet je ingrijpen en een andere weg inslaan.

Het ondernemerslandschap is vaak nogal gericht op mannen. Heb je het gevoel dat je je als vrouw meer moet bewijzen ten opzichte van de mannelijke ondernemers?
Inderdaad, het ondernemerschap is vaak een mannenwereld. Om als vrouw je “mannetje” te staan moet je vooral assertief, energiek en stressbestendig zijn. Je mag je niet laten ontmoedigen door negativisme. Als je als vrouw goed werk levert, volgt het vertrouwen onmiddellijk in de “mannenwereld” en moet je jezelf niet meer extra bewijzen.

Wat is je ultieme advies aan startende vrouwelijke ondernemers?
Ga voor je droom en durf falen. Dikwijls is falen een noodzakelijk kwaad op weg naar succces. Natuurlijk op voorwaarde dat je ook weer rechtkrabbelt en verdergaat. Maak veel reclame en begin klein.

 Even over je modelabel zelf.  Hoe is het idee ontstaan? 
 Na mijn deelname in 2010 aan  De Designers op VTM spoorde  iedereen mij aan om een eigen  label op te richten. Naast  muziek is mode mijn tweede  passie en voilà Maison Tylaine  was geboren. 
 Wat maakt Maison Tylaine  anders ten opzichte van  andere modelabels?
 Ik probeer iedere vrouw er  glamoureus te laten uitzien.  Alle stukken zijn gemaakt in  beperkte oplages en betaalbaar.  Uiteraard zijn muziek en mode  onnavolgbaar met elkaar  verbonden. 
 Welke boodschap wil je  meegeven?
 Als je echt iets wil, kan iedereen  alles bereiken. Je mag je niet  laten ontmoedigen door  tegenslagen. Dat hoort er nu  eenmaal bij. 
 Wat zou je graag in de  toekomst nog bereiken met  Maison Tylaine?
Maison Tylaine is op 5 jaar tijd al mooi gegroeid. Momenteel is het een micro-onderneming maar op lange termijn kan het zeker nog groeien. Misschien met co-creation met andere bedrijven. 

Maison Tylaine richt zich naar vrouwen met een glamoureuze uitstraling. Wanneer straalt een vrouw volgens jouw succes uit?
Wanneer mannen onzeker worden? Nee grapje!
Een vrouw straalt succes uit wanneer ze zich goed in haar vel voelt ongeacht leeftijd, afkomst, … en wanneer ze weet wat ze wil in haar leven.

Hoe zou een vrouw dagelijks glitter en glamour in haar leven kunnen brengen?
Rise and shine elke dag.
Sta goedgemutst op, doe make up, draag kledij die je mooi vindt en sta vol enthousiasme in het leven. En niet onbelangrijk, geniet vooral!

Ten slotte, wat is je ultieme modeadvies?
Draag de juiste outfit voor de juiste gelegenheid.

Benieuwd naar de collectie van Maison Tylaine? Check dan zeker de website www.maisontylaine.com

Met dank aan Thomas Croonen voor de prachtige foto’s. Meer van zijn werk is hier te vinden.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *