ondernemer

X-gin,

X-Gin, a cacao-based gin, a pure aphrodisiac, a gin for the queens, gods and kings

Een Belgische gin met aan historisch verhaal.

X-gin verwijst naar Xocolatl, een godendrank op basis van cacaobonen gebrouwen door de Inca’s, Azteken en Maya’s. Deze zorgde voor een langere levensduur, intelligentie en was een afrodisiacum.

Daarop baseerde chocolatier Peter Messely zich voor de creatie van zijn X-Gin.
Het is een gin gemaakt van Cacaobonen uit Colombia, Hazelnoten uit Piemonté, Amandelnoten uit Avola, Wilde Peper en Vanillestokken uit Madagascar.
Na 14 verschillende recepten zijn Peter samen met zijn partner Patrick  van Stokerij te Aalst tot dit unieke concept gekomen.

Ik heb de X-gin geprobeerd met de tonic Fever Tree Mediterranean  (een aangeraden tonic naast o.a. Syndrom Velvet Tonic, Indi Tonic, Schweppes Pink Pepper) en de daarbij geleverdee cacao nibs.

X-gin heeft een zachte smaak met een toets van cacao en vanille. Hij drinkt zeer gemakkelijk maar met zijn 46% alcohol is het toch een straffer drankje dan je zou verwachten bij de eerste slok.
Heerlijk om van te genieten op een avondje met je geliefde.

Ook het design van de fles is een streling voor het oog. Strak en stijlvol. Ideaal om te geven als cadeautje of mooi te presenteren aan je gezelschap als aperitief.

Een echte aanrader met andere woorden, vooral als je een echte gin liefhebber bent.
Overtuigd? Aarzel dan niet om je bestelling te plaatsen www.X-gin.be

16 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *