ondernemen

7 tips om miljonair te worden

De zomermaanden zijn volop bezig. Zonovergoten dagen, zwoele nachten, prachtige reisbestemmingen… Het doet ons wegdromen. Ook op ondernemingsvlak durven we al wat meer dromen. In de zomer zien we het namelijk allemaal grootser en exclusiever.

Daarom zetten we de maand augustus in het teken van miljonair, luxe en glamour.

Dreams are your realities in waiting. 

We starten met 7 tips om miljonair te worden

1/ Zorg voor meerdere inkomstenbronnen

Wees niet afhankelijk van 1 loon. Hoe hard je dan ook werkt, miljonair zal je niet worden.
Zorg voor minimum 3 inkomstenbronnen. Neem een tweede job, doe iets in bijberoep, ga naar de beurs, koop aandelen, investeer in vastgoed

2/ Vergeet je spaarrekening en ga investeren

Iedereen heeft een spaarrekening. Het is handig en eenvoudig. Alleen, het brengt de dag van vandaag echt niks meer op. Investeren daarentegen is veel efficiënter. Natuurlijk moet je het wel goed doen. Waarschijnlijk zal het je net zoals mij afschrikken. Toch zijn er al verschillende mechanismen op de markt die minder risico’s met zich meebrengen.
Informeer je dus heel goed voor je er aan begint en geniet dan van het geld dat je verdient zonder er iets voor te moeten doen 😉

3/ Mets dat gat in je hand dicht

Niets is leuker dan je zuurverdiende centjes uitgeven aan dat geweldige jurkje, nieuwe Iphone, het zoveelste paar schoenen, … Maar zo word je geen miljonair. Je zult wel degelijk op je geld moeten passen (om het daarna natuurlijk gemakkelijker te kunnen uitgeven eens er voldoende nullen zijn). Alles wat je verdient moet je in principe opnieuw investeren, en opnieuw, en opnieuw, … Om er later de vruchten van te kunnen plukken.

4/ Durf risico’s te nemen

Helaas moet ik het zeggen, blijven werken voor je baas zal je niet rijk maken (hem daarentegen wel). Daarom zal je risico’s moeten nemen. Richt je eigen bedrijf op, steek die spaarcenten in financiële instrumenten en durf je huidige job op te zeggen!

5/ Ga voor de juiste connecties

Connecties en netwerken is zo belangrijk. De dag van vandaag kom je er niet alleen met dat velletje papier. Mensen kennen en (positief!) gekend zijn, is minstens even belangrijk. Omring je met mensen die op dezelfde golflengte zitten. Ze begrijpen wat je doet en kunnen advies geven. Jouw connecties hebben uiteraard hun eigen connecties en zo gaat de bal aan het rollen. 
Wees ook niet bang om hulp te vragen. Er zijn altijd dingen die iemand anders beter kan. Durf dus zeker zaken uit te besteden aan anderen. Zo kun je optimaal werken aan datgene waar jij goed in bent.
Natuurlijk zijn er ook veel mensen met minder goede bedoelingen. Pas daar ook zeker voor op en ga niet met de eerste de beste in zee. Informeer je voldoende en vraag meerdere meningen in plaats van blindelings te vertrouwen op een persoon. 

6/ Durf hard te werken

Je zult enorm hard moeten werken om de top te bereiken. Door op je lui gat te blijven zitten (ja ik durf dat tegen je te zeggen!) zal het niet lukken. Hard werken betekent natuurlijk ook minder tijd voor andere dingen. Minder op stap gaan met je vrienden, minder tijd voor hobby’s, … Zo bespaar je uiteraard ook geld dat je kan investeren (zie je de link?). Buiten komen zal vooral zijn om contacten te leggen en te netwerken. Natuurlijk kun je later die verloren tijd terug inhalen en echte vrienden zullen je blijven steunen.

7/ Blijf jezelf

Je zal steeds meer en meer gaan bereiken maar blijf met je twee voetjes op de grond. Wees ook steeds vriendelijk en beleefd, zelfs tegen mensen die ‘onder’ je staan. je weet nooit wie je later nog nodig zal hebben. 
Pas jij al tips toe? Heb je zelf nog tips? Welke tip(s) ga je direct toepassen?
Laat het zeker weten in de comments!


9 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *