office wear

1 kostuum, 3 office outfits

Investeer in een kostuum

Een kostuum is de beste investering die je kan doen. Met 1 kostuum kun je namelijk al  minstens 3 verschillende office outfits samenstellen. Een kostuum van degelijke kwaliteit kun je al kopen voor ongeveer 100 EUR. Kijk maar eens bij winkels zoals Zara, Mango, We Fashion, enz.

Om de zoektocht naar het ideale kostuum nog eenvoudiger te maken, heb ik aan deze blog een webshop gekoppeld waar je enkel kleding kunt kopen die office proof is.

Om te bewijzen dat een kostuum dé beste investering is om verschillende outfits te creëren, stelde ik 3 outfits samen met een van mijn favoriete kostuums uit de collectie, the checkered suit.

3 office outfits met 1 kostuum

Een kostuum is multifunctioneel. Je koopt 1 volwaardige outfit, maar tegelijkertijd krijg je nog 2 extra bij. Een kostuum leent er zich namelijk toe om in zijn geheel gedragen te worden, enkel de vest of enkel de broek. Daardoor kun je met de afzonderlijke stuks ook nog oneindig veel combinaties maken. Hier zijn alvast 3 outfits helemaal geschikt voor naar kantoor of voor een meeting te dragen.

Het kostuum in zijn geheel

Het kostuum is dé office outfit bij uitstek. Het is zakelijk, gekleed en steeds gepast. Het saaie zwarte, blauwe of grijze kostuum voor vrouwen zonder enige vorm is bovendien helemaal passé. Steeds meer wordt er aandacht besteed aan kostuum op maat van de vrouw. Diverse kleuren, interessante patronen en fits die het vrouwelijk lichaam ten goede komen. Een vrouw in kostuum is verre van nog een man te noemen. Vrouwen in kostuum zijn sexy.

Dit grijze kostuum is een van mijn favorieten uit de collectie. Het is een kostuum dat vele mogelijkheden biedt. Je kunt het voor verschillende aangelegenheden dragen. In zakelijke context zal het zeker en vast gepast zijn door het te stylen met een geklede schoen, neutrale accessoires en een effen blouse. Voor een avondje weg draag je het met een felle hak, een kleurrijke top en/of statement accessoires voor een meer uitgesproken look.

Kostuum: The Ambitious Brune | Blouse: Mango | Schoenen: Tamaris

De kostuumbroek

Kostuumbroeken komen niet alleen heel professioneel over, maar ze zitten ook nog eens heel comfortabel. Moet je de dagen vooral zittend doorbrengen? Dan is een kostuumbroek echt iets voor jou. Bovendien kun je de kostuumbroek ook weer helemaal dragen conform jouw stijl. Mag het voor jou allemaal wat losser? Combineer de kostuumbroek dan met een T-shirt en een sneaker. Wil je toch een strakke office outfit maar vind je een kostuum iets te professioneel? Ga dan voor een kostuumbroek met een blouse en een geklede platte schoen of hak.

Kostuumbroek: The Ambitious Brune | Blouse: Mango | Schoenen: Tamaris | Riem: H&M

Kostuumblazer met jeans.

Voor deze outfit combineer ik de kostuumblazer en zwarte blouse met een zwarte skinny jeans. Deze outfit is meer business casual. Ideaal voor als je in een sector of bedrijf werkt waar het allemaal wat losser mag. Ook is het gewoon een leuke outfit om heel gemakkelijk chique en bossy voor de dag te komen. Wil je toch een iets meer gesofisticeerde look? Ga dan voor meer tailored broek in plaats van een jeans.

Kostuum blazer: The Ambitious Brune | Blouse: Mango | Broek; Bershka | Schoenen: Tamaris

 

Mijn favoriete combinatie blijft toch het volledige kostuum.
Welke combinatie vind jij het leukst of draag je het meest?

Deel jouw combinaties met @theambitiousbrune #TABxOfficeWear

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *